פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן; נהגים המעשנים בזמן הנהיגה, מעלים את הסיכון שלהם להיות מעורבים בתאונות דרכים
“מחקרים מראים, כי נהגים מעשנים מעורבים בתאונות דרכים ב-50% יותר מנהגים שאינם מעשנים. בעקבות כך, ממליץ ומציע פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן ויו”ר המועצה הלאומית לאונקולוגיה, בפנייתו אל שר התחבורה, אביגדור ליברמן, לחוקק חוק האוסר עישון בעת נהיגה.
robinson_eliezer_100_001.jpg
במכתבו לשר ליברמן, כותב פרופ’ רובינזון, בין היתר כי תאונות הדרכים בישראל, גובות מדי שנה, מאות קורבנות. מחקרים מראים, כי נהגים מעשנים מעורבים בתאונות דרכים ב-50% יותר מנהגים שאינם מעשנים.
“מסתבר, כי עישון סיגריה בזמן הנהיגה כרוך בפעולות שונות אשר מסיחות את דעת הנהג וכל אחת מהן עלולה להיות סיבה להתרחשות תאונה.
“לאחרונה, החל שר התחבורה בסקוטלנד, לקדם חוק האוסר על עישון בזמן הנהיגה. אנו מבקשים ממך לשקול להגיש הצעת חוק דומה בישראל, לפיה יאסר העישון בזמן הנהיגה.
לדבריו של פרופ’ רובינזון, ההגיון העומד מאחורי הצעת חוק זו, טמון בעובדה שנהגים המעשנים בזמן הנהיגה, מעלים את הסיכון שלהם להיות מעורבים בתאונות דרכים וזאת, משום שפעולת העישון תובעת רצף פעולות בסביבה הנהג, כמו חיפוש המצת והסיגריה, הדלקת הסיגריה, חיפוש מאפרה וכיבוי הסיגריה.
avigdor_liberman_101X133_01.jpg
זאת ועוד, כותב פרופ’ רובינזון; “סיכון נוסף קיים עקב עישון בזמן הנהיגה והוא נפילת אפר חם על בגדי המעשן. בנוסף, לעיתים נגרם לנהג קושי פיזי כתוצאה מעשן הסיגריה, כמו תחושת גירוי בעיניים ומיסוך שדה הראיה.
“היבט נוסף של העישון בזמן הנהיגה הוא הנזק הבריאותי הנגרם לנוכחים ברכב בו מעשנים בעיקר כאשר חלונותיו סגורים. הנוסעים שאינם מעשנים סובלים מעישון פסיבי כפוי, הגורם לנזקים בריאותיים בטווח הקצר, כמו גירוי העיניים, האף והגרון, שיעול ועוד ובטווח הארוך מעלים את הסיכון ללקות בסרטן הריאה, במחלות לב, ובמחלות ריאה, דרכי הנשימה ועוד. הנפגעים העיקריים מעישון כפוי זה הם ילדים, זקנים וחולי אסטמה.
“מחקרים מראים, כי עישון הוא הגורם לכ-30% מהתחלואה במחלות הסרטן לסוגיהן. משום כך, מסכם פרופ’ רובינזון; מקדישה ומשקיעה האגודה למלחמה בסרטן, מאמץ מיוחד בפעולות המיועדות להביא לצמצום נזקי העישון, המתבטאות בהסברה, גמילה מעישון וקידום החקיקה בנושא”…