גינה

רוזה – מלכת הפרחים

0
0

בארצנו קיימים מאות זנים ורדים שונים: מזנים עתיקים אותם ניתן לראות בעיר העתיקה בירושלים עד זנים חדשים אותם ניתן לראות במקומות שונים כמו גן וואהל לורדים, בירושלים, בו מומלץ לבקר בחודשי האביב
רוזה – מלכת הפרחים
רוזה – היא ורד ולא שושנה, כפי שמקובל לחשוב בטעות. היא אלגנטית, יפיפיה וקלאסית, במגוון צבעים נפלאים, ריחנית ומבושמת. יש לה מגוון של שימושים בבית, בגינה וגם להכנת מטעמים. אפשר לרקוח ממנה ריבות עריבות לחייך ולחלוט תה טעים בצורות שונות.

Chrysler_100_01.jpg

איריס גלזמן, ממשתלות וונדי, החברה באיגוד הישראלי למשתלות, מספרת שהורד, הוא הצמח הפופולרי ביותר בעולם. מדי שנה נמכרים כ- 150 מליון שתילים ברחבי העולם. הורד מוזכר בכתבים בתקופות קדומות ביותר ולמעשה יש עדויות שקיים בעולם עוד לפני מוצא האדם.

היוונים השתמשו בורד לקישוט התקרה בפגישות חשאיות שהשתיקה יפה להן וזה למעשה היה קוד לפגישה חשאית. השימוש בורד, למטרה זו, הוליד את הביטוי שנפוץ בעולם ’סאב רוסה’ – Sub rosa – (מתחת לורדים) – כוונה לחשאיות, סמל לשתיקה. בתקופת הרומאים השתמשו בורד, למרפא ולקישוט בפסטיבלים.

ורדים, מלווים אותנו לאורך חיינו בשמחות ובעצב, מיום לידתנו ועד יום מותנו. הם הסמלים לאהבה – ורד אדום (יש ורד אדום שנקרא דון ג’ואן…), לטוהר ויופי – לכלה בחתונתה – ורד לבן, סמל לקשיחות ומוות (בעולם התחתון) – ורדים בצבע כהה כמעט שחור.

Secret_100k-n_01.jpg

הורד, הוא הפרח עם כמות המיכלואים והסוגים הגדולה בעולם, מורדי כיסוי זוחלים, לשיחים גבוהים, מפרחים קטנים ופשוטים לגדולים ומלאים, צבעים חזקים ועדינים, לגינון, לקטיף ועם פירות דקורטיביים לעיצוב.

הם גדלים ברוב סוגי האקלים וכמעט בכל מקום בעולם אפשר למצוא ורדים.

בארצנו קיימים מאות זנים ורדים שונים: מזנים עתיקים אותם ניתן לראות בעיר העתיקה בירושלים עד זנים חדשים אותם ניתן לראות במקומות שונים כמו גן וואהל לורדים, בירושלים, בו מומלץ לבקר בחודשי האביב.

איריס גלזמן, מספקת מרשם פשוט להכנה של ריבת ורדים, שאפשר לרקוח מהורדים בגינה. לשם כך, נשתמש בוורדים כלאי התה עם הפרחים הגדולים.

מומלץ, לא לרסס את הורדים, כחודש, לפני האסיף ואז יהיו לנו מאכלים נקיים ובריאים.

roza_100_id=4217_01.jpg

ריבת ורדים

½ ק”ג של עלי כותרת שטופים ומיובשים.
2 ק”ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית ג’לי מומס (למי שאוהב ריבות סמיכות)

מערבבים את עלי הכותרת עם ½ ק”ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד, מנערים מספר פעמים ביום.

מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים (והג’לי).

מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.

גם בפירות הורדים לאחר הפריחה – טריים או מיובשים – ניתן להשתמש לחליטת תה.

בתיאבון!

האיגוד הישראלי למשתלות מקיים מפגש חובבי גינון בנושא ורדים: “ורדים בגינה שלנו”. עם מרצים המתמחים בגידול ורדים. עקבו במדור זה, על מועדי המיפגשים באזורנו. בירורים ושאלות ניתן לבצע בטלפון: 09-7963154. תוכנית מפגשי הגינון מתפרסמת באתר הארגון לגננות ונוף: www.gardening.org.il

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן