Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ברית פיקוח: בעת שיוך הדירות לחברים על פי החלטה 979 יתבקש כל קיבוץ לשלם 20 אלף – 2 מיליון דולר דמי היוון

0
0

“לחלק מהקיבוצים אין כדאיות בחתימה על חוזה חכירה חדש”
בעת שיוך הדירות לחברים על פי החלטה 979 יתבקש כל קיבוץ לשלם 20 אלף עד שני מיליון דולר דמי היוון, כך עולה מתחשיב שערך מנהל תחום הנדל”ן בברית פיקוח, אלי חלוצי. הפער בין הסכומים נובע מההפרש בשווי הקרקע במרכז הארץ לעומת הפריפריה.

התחשיב נגזר מתשלום דמי היוון בשיעור של 3.75% עבור 150 – 100 נחלות בקיבוץ בממוצע, כשגודל יחידת הדיור הוא 160 מ”ר.

התחשיב נעשה על פי טבלת ערכי הקרקע של מינהל מקרקעי ישראל כיום. במועד התשלום תערך שומה עדכנית שתקבע את התשלום המדויק של הקיבוץ. חלוצי, ציין שתשלום דמי ההיוון יהיה אחיד לכל הנחלות בקיבוץ, בלי קשר למיקום של הנחלה, לנוף הנשקף מהבית ולמדדים אחרים המשפיעים על שוויו האמיתי של הבית.

חלוצי, אמר שההמלצה המקצועית של ברית פיקוח היא שעם האישור הסופי של החלטה 979 ישלם הקיבוץ במרוכז כנאמן את כל הסכום הנדרש ובהמשך יוכל להתקזז עם החברים.

עיכוב התשלומים עלול לגרום להפסד לקיבוץ מאחר ובהמשך שווי הנחלות יכול לעלות. לדבריו, החלטה 979 טרם נחתמה על ידי שר האוצר, בנימין נתניהו ולא ברור מתי היא תאושר סופית, אך כדאי לקיבוצים להתחיל ללמוד את משמעויות ההחלטה.

מנהל המחלקה למיסוי מקרקעין בברית פיקוח, רו”ח יוסי שלם, אמר שהקיבוצים אינם צריכים לחתום באופן אוטומטי על חוזה חכירה חדש על פי החלטה 979 והכדאיות לגבי כל קיבוץ צריכה להבחן באופן פרטני.

לדבריו, בחוזה החכירה הקיים של הקיבוץ כלולים מספר יתרונות עליהם מוותר הקיבוץ בעת החתימה על החוזה החדש. כיום אין חבות בדמי חכירה מהוונים, אין מגבלה על קליטת חברים חדשים, אין מגבלה על אחוזי הבניה וכן מתקיימת שליטת האגודה על הועד המקומי.

בחוזה החכירה הקיים הקרקע אינה ניתנת למשכון, שעבוד, עיקול או מימוש. שלם, אמר שקיבוצים בהם יש יותר חברים ממספר הנחלות עלולים להנזק מיישום החלטה 979 וזכויותיהם יפגעו בהשוואה למצב הקיים.

חסרון נוסף בהסכם החכירה שייחתם על פי החלטה 979 הוא שלמינהל תנתן זכות להטיל קנסות על חוכר שלא מעבד חלק מהקרקע וכן לדרוש את השבתה.

בחוזה החכירה החדש נדרש הקיבוץ להסכים באופן מפורש לחובה להשיב את הקרקע למינהל בעת שינוי יעוד.

למרות החסרונות, יש להחלטה גם יתרונות רבים ולכן מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי לפני קבלת החלטה, אמר שלם.

רו”ח יוסי שלם, ציין שרשויות מס הכנסה רואות ביישום ההחלטה ארוע של מכירת זכות במקרקעין. לדבריו, ברית פיקוח, מנהלת כיום דיונים מול מרכז המועצות האזוריות בנוגע לחבות בהיטל השבחה בעת יישום ההחלטה וכן מול רשויות המס בנוגע להסדרת היבטי המיסוי בעת יישום ההחלטה.

ברית פיקוח פרסמה חוזר המנתח את החלטה 979 באתר האינטרנט: www.brit.org.il.

תגובות
0
0



Exit mobile version