עודד פלג, שף קונדיטור ברשת קפולסקי. מעניק מתכון לאזני המן טעימים שימכרו בכל סניפי רשת ’קפולסקי’ בחג פורים. טיפ; זכרו אפשר לאחסן בכלי סגור את אזני המן, אך לא יותר מעשרה ימים.
אזני המן של רשת קפולסקי
החומרים:
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
350 גרם קמח
100 גרם סוכר
90 גרם שמנת מתוקה
5 גרם אבקת אפיה
סוכר וניל/חמיצות לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. את החמאה והסוכר מקציפים במיקסר במהירות בינונית עד שנוצר מעיין קרם מהחמאה.
2. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה אל החמאה בהדרגה עד שהיא נבלעת בתוך החמאה.
3. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים ממש מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר.
4. מוציאים את הבצק לשולחן ועוטפים בניילון נצמד ונותנים מנוחה של לילה במקרר.
5. לאחר מנוחת הבצק – מרדדים את הבצק על שולחן מקומח, בעזרת מערוך לעובי של 3 מילימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ- 7-8 ס”מ.
6. מזליפים את המילוי או מניחים מעט בעזרת כפית, סוגרים את אוזן ההמן ואופים בטמפ’ של 170 מעלות כ-17 דקות לערך.
לאחר קירור מלא, מומלץ, לפזר אבקת סוכר ולאחסן בכלי סגור לא יותר מ-10 ימים.
Add Comment