בית הספר תדמור פותח קורס קצבים למובטלים
למרות שיעורי האבטלה הגבוהים, ענף הבשר משווע לקצבים חדשים, כך אומר סמנכ”ל מועצת הבשר, זיו מטלון. להערכת המועצה, עובדים כיום בישראל 3000 קצבים.
butcher_180_2004_02.jpg
לדבריו, של מטלון, בשנים האחרונות גדלו מכירות הבשר בארץ ולכן, נוצר הצורך בעובדים חדשים. ברשתות השיווק, באיטליזים ובשווקים קיים מחסור בקצבים ומחפשי עבודה יוכלו להקלט בתחום בקלות.
על מנת לענות על הביקוש לקצבים, יפתח בית הספר למלונאות “תדמור”, בסיוע משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה קורס מקצועי להכשרת קצבים המיועד למובטלים בלבד. הקורס יסובסד ולכן מחירו יהיה 1100 שקל בלבד ל-15 שבועות (630 שעות).
הקורס יקיף את כל שלבי הטיפול בבשר, החל מהפרוק, חיתוך לפי חלקים, עיבוד הבשר, שיטות בישול, בקרת איכות ושיווק. כמו כן, תהיינה הרחבות בנושאי תברואה, תזונה, כשרות ובטיחות.
במהלך הקורס, יצאו התלמידים להשתלמות מעשית ויתרגלו פרוק וחיתוך של בעלי כנף, בקר וצאן וכן יעברו סטז’, במקום עבודה בתעשיה וברשתות השיווק. לתלמידים, תערך סדנה מיוחדת בנושא מציאת עבודה, ניהול עסק ותקשורת.
ziv_matalon_100_001.jpg
סמנכ”ל מועצת הבשר, זיו מטלון, אמר שעל פי הביקוש הקיים לקצבים ניתן להעריך שכל בוגרי הקורס יוכלו להתקבל ללא קושי למקומות העבודה ברשתות השיווק, במפעלים לעיבוד בשר, במשחטות ובבתי המטבחיים.
מובטלים המעונינים להשתלב בקורס צריכים לפנות ללשכות התעסוקה באזור מגוריהם או לבית הספר תדמור, טל: 09-9525054. אתר מועצת הבשר באינטרנט: www.meat.org.il
Add Comment