לראשונה ובאופן תקדימי – החליטה הוועדה לשבילי ישראל לשנות את תוואי שביל ישראל, המשתרע מקיבוץ דן שבגליל ועד סמוך למעבר הגבול בטאבה ולהכליל בתוכו גם את העיר נתניה
בעקבות ההחלטה לשבילי ישראל, לשנות את תוואי שביל ישראל, ולהכליל בתוכו גם את העיר נתניה, אמרה ראש העירייה, מרים פיירברג: “אני מאמינה שההחלטה להסיט את תוואי השביל תרחיב את מספר המבקרים והתיירים הפוקדים את העיר ותחשוף יותר ויותר אנשים לנופיה הקסומים של העיר. בעיני נתניה היא העיר היפה בארץ, אחרי ירושלים כמובן”.
100_miram_03.jpg
השביל הוא תוואי רצוף באורך כולל של כ-850 ק”מ החוצה את הארץ לאורכה ולרוחבה ומכיל מגוון מנופי הארץ. לדברי דני גספל, מרכז הוועדה לשבילי ישראל, מאז נחנך השביל הוא כמעט שלא נשתנה אולם בשל הרצון להגדיל את ייצוג הים בתוואי השביל וכן פניות של תיירים מחו”ל שביקשו להכיר דרך ההליכה גם ערים – הוחלט להסיט את השביל לאורך כ-30 ק”מ.
“מה שמשמח בקשר לעובדה זו” מציין אורי דביר, יו”ר הוועדה, בכתבה שפרסם ב”מסע עולמי “הוא שבמקרים רבים, כמו במקרה של נתניה, יוצאים המטיילים נשכרים מן השינוי”.
וכך כותב דביר, על התוואי החדש: “ההליכה לאורך הטיילת היפהפיה והמצוקים מזמנת נקודות תצפית מרהיבות אל הים ומשלבת בין הטבע לנוף האורבני. כמו כן ניתן למצוא לאורכה של הטיילת פינות מנוחה יפות, פסלים ואינספור מסעדות וחנויות.
“מהטיילת ממשיך השביל דרומה עד ל”שמורת איריס הארגמן” המפורסמת. בחודשים ינואר-פברואר נצבעת השמורה בכתמי שחור-ארגמני שיוצרים פרחי האיריס – מהנדירים והיפים שבפרחי ישראל.
בעונת הפריחה, מומלץ, לטייל בין השבילים המוסדרים והנוחים וליהנות מהמראה המרשים, תוך ידיעה שזהו אחד המקומות האחרונים בעולם בו ניתן עדין למצוא את הפרח, שהפך זה מכבר לסמל לשמירת הטבע בישראל ולסמלה של החברה להגנת הטבע.”
אגב, במפות השונות – מודגש שביל ישראל (ב14) בסימון מיוחד בכתום-כחול-לבן. הסימונים מופיעים על פחי אשפה, פתרון יצירתי שנועד לשמור על מראה הטיילות. שילוט מידע מתאים יוצב בקרוב בעלייה מחוף העונות.
Add Comment