Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אורז עם צימוקים, צנוברים ושקדים

0
0

מתכון צמחוני, בעל ניחוח וטעם נפלאים. השילוב של קליפת התפוז עם פירות יבשים מעניק לאורז טעם מיוחד המתאים לכל ארוחת חג.

החומרים:

rice_t180_01.jpg

כוס אורז בסמטי
שמן לטיגון
2 כפות צימוקים
2 כפות צנוברים
חצי כוס שקדים קלופים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כפית קליפת תפוז מגוררת
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מטגנים את האורז על אש נמוכה במשך כדקה ומוסיפים שתי כוסות מים ומלח. מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והאורז מוכן.

2. בינתיים קולים את הצנוברים ואת השקדים במחבת ללא שמן.

3. כשהאורז מוכן, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מכסים את הסיר ומשהים כרבע שעה לפני ההגשה.

__________

כל המתכונים בקטיגורייה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!

המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.

תגובות
0
0



Exit mobile version