Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שתי עוגות פירות יבשים לט”ו בשבט

0
0

מרים הוד מ”בית שלום”-במטולה, הדס טל, מנהלת ספא מצפה הימים, מגישות לגולשי אתר כאן נעים מתכון מנצח לט”ו בשבט

ההצעה הראשונה, לעוגת פירות יבשים לט”ו בשבט, של הדס טל, מנהלת ספא, מצפה הימים:

עוגת פירות יבשים (1)

ההצעה השניה, לעוגת פירות יבשים לט”ו בשבט, של מרים הוד, מ”בית שלום”-במטולה:

מצרכים:

400 גר אגוזים קצוצים
400 גר’ פירות יבשים קצוצים
4 ביצים
1.5 כוס קמח רגיל
1 כוס סוכר (אפשר ללא סוכר)

ההכנה:

מערבבים הכל היטב ודוחסים לשתי תבניות אינגליש –קייק.
אופים בחום בינוני 40 דקות.

עוגה פירות יבשים לט”ו בשבט (2)

beitShalom_metulla_t180_01.jpg

החומרים:

6 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
200 גר’ חמאה
1 חב’ צימוקים
1 חב’ אגוזים טחונים
250 גר’ תמרים ללא גלעינים
מעט תמצית וניל, רום וקוניאק

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ½ מכמות הסוכר,
במיקרוגל (או על הגז) עם קצת מים ממיסים את התמרים,
את החמאה ו-1/2 מכמות הסוכר מערבלים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד שהמרקם מקבל צבע לבן, מוסיפים את הקמח, הפירות היבשים ושאר החומרים ומערבבים, את החלבונים המוקצפים מוסיפים לקערה בתנועות קיפוליות.

אפיה בחום בינוני כ-שעה.

להגשה:

אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר וקרם שוקולד, להניח על צלחת הגשה גדולה ולעטר בפירות יבשים.

חג שמח!!!

עוד פרטים על מרים הוד, מ”בית שלום”-במטולה, והחוויה הממתינה למבקרים בבית שלום – לחצו כאן.

תגובות
0
0



Exit mobile version