צריכת מזון דל שומן, מסייעת למערכת החיסון, להתמודד טוב יותר מול מחוללי זיהום למיניהם
במחקר שנערך באחרונה, נמצא שצריכת מזון דל שומן מסייעת למערכת החיסון להתמודד טוב יותר מול מחוללי זיהום למיניהם הרי לכם סיבה נוספת מדוע לדחות מנה נוספת של פשטידה. הפרזה בכמות השומן במזון עלולה לפגום במערכת החיסון ולעכב את תהליכי ההחלמה ממחלות החורף השונות.
Diet_food_100_01.jpg
במחקר שנערך באחרונה, נמצא שצריכת מזון דל שומן מסייעת למערכת החיסון להתמודד טוב יותר מול מחוללי זיהום למיניהם. החוקרים משערים שתגובת מערכת החיסון לצריכה מופחתת של שומן במזון מסייעת בהקטנת הסבירות לחלות במחלות זיהומיות.
לצריכת מזון דל שומן יתרונות בריאותיים נוספים: הקטנת ערכי הכולסטרול מסוג LDL, הפחתת כמות הקלוריות הנצרכות, עזרה בניהול משקל תקין והקטנת הסיכוי לחלות בסרטן מסוגים שונים.
אז מה כדאי? הקפידו על תזונה דלה בשומן אולם עשירה בשומנים לא רוויים שעשויים לסייע בשמירה על בריאות לבך, לדוגמה: שמנים צמחיים, אגוזים ודג סלמון.
מקורות מדעיים ברשת:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12672714&dopt=Abstract
Santos, M.S., Lichtenstein, A.H., Leka, L.S., Goldin, B., Schaefer, E.J., Meydani, S.N. (2003). Immunological effects of low-fat diets with and without weight loss. Journal of the American College of Nutrition, 22(2), 174-182
הידיעה מובאת מתוך אתר מכון ויינגייט
Add Comment