במלון פסטורל בכפר בלום 14-12 בפברואר, בחסות תנובה שף
מטעמים בניחוח אירופאי של המאה ה-19 בליווי יינות “יקב הרי גליל” צלילים, קונצרטים ומופעי מוסיקה של באך ובני דורו, ינעימו את שהות אורחי מלון פסטורל בכפר בלום, באירועי קולינריה ומוסיקה למהלך סוף השבוע שבין 12 ל-14 בפברואר.
kfar-blum_sofsavoa_100_id=3883_01.jpg
יוהאן סבסטיאן באך, מלחין גרמני 1685-1750 נחשב לאבי המוסיקה המודרנית ומגדולי המלחינים בתולדות הזמנים. באך, היה בן למשפחה שבמשך כמה דורות הוציאה מתוכה עשרות מלחינים ומוסיקאים.
באך, ראה בכל אחת מיצירותיו מינחה לאלוהים משום אדיקותו הרבה. רוב יצירותיו נכתבו בשיטת הקונטראפונקט שבה הקולות מקבילים, מצטלבים וכרוכים זה בזה, והנושא עובר מקול אחד למשנהו לפי כללים קבועים ונוקשים.
המחיר: לזוג – 990 ₪ ללילה, לחצי פנסיון,
כולל כל האירועים והארוחות. טלפון להזמנות: 04-6836611. כתובת אתר המלון: www.kfarblum-hotel.co.il
להלן מתכונים מתפריט הארוחות בסופ”ש “באך או מניה” שיגיש אילן שליידר, שף מלון “פסטורל” כפר בלום:
מרק חצילים בלאדי
מיועד ל-6 מנות
החומרים:
4-5 חצילים בינוניים קלויים באש גלוייה קלופים
¾ כוס שמן זית
¾ כוס קמח
1 וחצי ליטר ציר ירקות (מרק ירקות צלול) מבושל עם 3 גיבעולי טימין טריים
3-4 שיני שום כתוש
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
קורט צ’ילי יבש
½ כוס עלי כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
בסיר המרק לטגן בשמן זית על אש בינונית 3-4 שיני שום.
להוסיף את כל הקמח, לבחוש היטב עד לקבלת רביחה.
להוסיף את ציר הירקות ולטרוף במטרפה עד שכל הגושים נמסים.
להוסיף את מחית החצילים הקלויים, עם מעט צ’ילי ולהביא לרתיחה.
לתקן טעמים ולהוסיף שמנת מתוקה, לקשט בכלי המרק עם מעט כוסברה קצוצה.
מתכון של ניקי גרנר שף “תנובה שף”
טרילוגיה לפטה כבד – קרפצ’ו ופרושוטוב ברוטב אוכמניות
מיועד ל-6 מנות
החומרים:
300 גר’ פרושוטוב טירת צבי
300 גר’ פטה כבד עוף טירת צבי
6 יח’ קרוסטיני
500 גר’ תערובת עלים ירוקים
½ כוס אוכמניות טריות/קפואות
½ צנצנת ריבת אוכמניות
½ כוס קוביות בצל קטנות
2 שיני שום
2 כפות רוטב בלסמי אוליבייה
פלפל שחור גרוס
רוטב האוכמניות:
לטגן בסיר קטן 2 שיני שום עם שמן זית.
להוסיף בצל עד הזהבה.
להוסיף 2 כפות רוטב בלסמי, ½ צנצנת ריבת אוכמניות, ½ כוס מים, פלפל שחור, להביא לרתיחה ולתקן טעמים במידת הצורך.
ניתן להוסיף ½ כוס אוכמניות טריות או קפואות.
אופן ההכנה:
מפזרים תערובת עלים ירוקים, מניחים על כל צלחת כ-50 גר’ פרושוטוב, קרפצ’ו, קורסטיני ועליו פרוסת פטה כבד עוף
מעטרים ברוטב אוכמניות ומגישים מיד.
בתיאבון.
Add Comment