חקלאות ישראל

התאחדות חקלאי ישראל: החלטת הממשלה על הפחתת העובדים הזרים תגרום נזק לחקלאות

0
0

כשיש מספיק עובדים בחקלאות הם גורמים להעלאת התפוקה החקלאית וכך נוצרים מקומות עבודה לישראלים באריזה, הובלה, שיווק ובמפעלים המייצרים תשומות לחקלאות
התאחדות חקלאי ישראל: החלטת הממשלה על הפחתת העובדים הזרים תגרום נזק לחקלאות
החלטת הממשלה על הפחתת מספר העובדים הזרים בחקלאות ל-26 אלף היא חסרת אחריות ותגרום לנזק לחקלאות, כך אמר מזכיר ארגון מגדלי הפרחים, חיים חדד, המרכז את תחום העובדים בהתאחדות חקלאי ישראל.

haim_hadad_100_01.jpg

חדד, אמר שמכסת העובדים הזרים שנקבע לענפי החקלאות – 28 אלף – אינה גחמה אישית של מישהו, אלא מסתכמת על נתונים מפורטים של צרכי כוח האדם שהוכנו על ידי מדריכי משרד החקלאות. למעשה, הצורך האמיתי על פי נתונים אלו הוא ל-34 אלף עובדים וכבר היום החקלאים נאלצים להתפשר ולקבל 75% מכמות העובדים שהם זקוקים להם.

חדד, ציין, שהעובדים הזרים בחקלאות אינם תופסים את מקומם של עובדים ישראלים, אלא יוצרים עבורם מקומות עבודה אחרים.

“גם בשנים הקשות ביותר כשהמחסור בעובדים היה בשיאו עובדים ישראלים לא נקלטו בחקלאות, מעבר לאלו שכבר עובדים בה. אין מדובר בכסף, כי החקלאים מוכנים לשלם בעין יפה לעובד מיומן וטוב, אלא בחוסר התאמה לעבודה הפיסית הקשה בחקלאות.

katz_israel_100_01.jpg

כשיש מספיק עובדים בחקלאות הם גורמים להעלאת התפוקה החקלאית וכך נוצרים מקומות עבודה לישראלים באריזה, הובלה, שיווק ובמפעלים המייצרים תשומות לחקלאות”.

“אלו אינן סיסמאות אלא עובדות, הוסיף חדד. מחסור בעובדים יוצר תופעות הפוכות של ירידה ביבולים ופליטה של חקלאים שאינם מסוגלים לקיים את המשק בכוחות עצמם אל מחוץ למעגל היצור.

מזכירי ארגוני החקלאים מצפים משר החקלאות, ישראל כ”ץ, שיפעיל את מלוא כוחו והשפעתו בממשלה להחזרת מספר העובדים הזרים בחקלאות לרמתו הקודמת – 28 אלף עובדים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן