חקלאות ישראל

נפתח בישראל קורס בינלאומי ליצור וניהול בקר לבשר

0
0

בין המחקרים שיוצגו בקורס; שיטת פיצוץ מתחת לפני המים לריכוך בשר בקר שהוכשר, שימוש בגלי אינפרה אדום להערכת סל המזונות הנאכלים על ידי בקר בשדה
19 מתמחים אקדמאים, הגיעו מ-12 ארצות, לקורס בינלאומי לייצור וניהול בקר וצאן לבשר, שנפתח בפקולטה לחקלאות ברחובות. הקורס הוא יוזמה של המדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות, מנוהל על-ידו וממומן ע”י מש”ב – משרד החוץ.

101X133_dayan_001.jpg

המתמחים כולם אקדמאים ותופסים משרות בכירות מאד במוסדות המחקר וההוראה במדינותיהם. מלבד ההרצאות נערכים גם סיורים להכרת ענפי הבקר והצאן בישראל.

ד”ר מאורי רוזן, הרכז האקדמי של הקורס, אומר, כי הקורס מתוכנן כך שישולבו בו נושאי מחקר מהמובילים בעולם ונערכים בישראל, בין נושאי המחקר המובילים הוצגו עבודות העוסקות במעקב אחר קצב הלב להערכת ההוצאה האנרגטית של בקר במרעה, הגברת יצור שומן בקר “בריא יותר” באמצעות הזנת מזונות ייחודיים, שיטת הפיצוץ מתחת לפני המים לריכוך בשר בקר שהוכשר, שימוש בגלי אינפרה אדום להערכת סל המזונות הנאכלים ע”י בקר בשדה, שיטות שטיפה מתקדמות להקטנת כמות הדם בבשר ושימוש ב-GPS בניסויי רעיה ללימוד התנהגות בקר בתנאי שטח ורעיה משתנים ועוד.

כמו כן, יתקיימו סיורים- בתחנת הניסיונות בנווה יער ליד רמת ישי (הדגמה של ציוד ומחקר מהמובילים בשטח הבקר לבשר בעולם) ביקור במספר קיבוצים ומושבים בצפון ובדרום וכן בחוות השקמים ללמוד על שיטות הממשק של בקר וצאן בישראל.

חיים דיין, בצילום משמאל, למעלה, מנכ”ל ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה (אמב”ל) אומר, כי ידוע שענף הבקר לבשר בישראל הינו מהמתקדמים בעולם וקיום הקורס הינו רק הוכחה לכך.

עוד אומר דיין, כי המתמחים מביעים את התפעלותם מרמת התחכום של ענפי הבקר והצאן לבשר בישראל וכי חלקם הביע רצון לשלב מדעני בקר וצאן ישראלים בפרויקטים בינלאומיים המתקיימים בארצותיהם.

ד”ר מאורי רוזן, הוסיף, כי חלק מהאנשים המשתתפים בקורס ושיתפו פעולה עד היום עם מדינות אירופה, שוקלים לנתב את שיתוף הפעולה העתידי עם חוקרים ישראלים, הן בגלל הידע הרב הקיים בישראל והן משום תנאי האקלים וסוג הבקר והצאן המקומיים, המתאימים יותר לתנאים השוררים בארצות מהן באו המשתלמים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן