האגודה למלחמה בסרטן מודיעה כי בכל גיל – הפסקת עישון מאריכה משמעותית את תוחלת החיים, מחקרים נוספים מראים, כי כ- 15 שנים לאחר הפסקת העישון, הסיכון לתמותה מנזקי העישון מגיע משתווה לסיכון של מי שלא עישן כלל בחייו
האגודה למלחמה בסרטן, ממליצה למעשנים להפסיק לעשן ובכך להאריך את תוחלת החיים שלהם. מחקר חדש מחזק את הידע שנצבר באגודה למלחמה בסרטן ואשר על פיו פועלת האגודה כבר שנים רבות, כי הפסקת עישון בכל גיל – מאריכה משמעותית את תוחלת החיים.
sigatert_t_180_01..jpg
על המחקר
המחקר החדש התבסס על עבודת איסוף נתונים בשם: Cancer Prevention study II של האגודה האמריקאית למלחמה בסרטן, אשר בדק את הסיכונים היחסיים של העישון, זאת על ידי בדיקת משך זמן העישון וגיל הפסקת העישון.
מסpr המשתתפים ההתחלתי במעקב היה 1.2 מיליון בני אדם (676,306 נשים ו- 508,351 גברים) ולאחר ניפוי קבוצות שונות שלא נמצאו מתאימות למחקר נשארו 877,243 איש.
הנתונים נאספו בין השנים 1982 ל-1996. נתוני אוכלוסייה זו שוקללו בעזרת מפקד האוכלוסין האמריקאי משנת 1990. במקביל נאספו נתונים מרישום מקרי המוות הלאומי, אמריקאי משנת 1989 עד 1996.
תוצאות המחקר מצאו, כי תוחלת החיים של גברים אשר הפסיקו לעשן בגיל 35 עלתה ב- 6.9 עד 8.5 שנים, תוחלת החיים של נשים אשר הפסיקו לעשן בגיל 35 עלתה ב-6.1 עד 7.7 שנים, כל זאת לעומת מעשנים שלא נגמלו כלל מהעישון.
אמנם מעשנים המפסיקים לעשן בגיל צעיר יותר זוכים להארכת תוחלת חיים גבוהה יותר מאלה המפסיקים לעשן בגיל מאוחר יותר, אך גם אלו זוכים להארכת חייהם באופן משמעותי מאוד.
מבין אלו אשר הפסיקו לעשן בגיל 65, גברים זוכים להארכת תוחלת החיים ב- 1.4 עד 2.0 שנים, ונשים זוכות להערכת תוחלת החיים ב-2.7 עד 3.7 שנים.
מחקר זה הגיע לתוצאות דומות לאלו שנמצאו במחקר בריטי שפורסם בשנת 2,000, אשר בחן אוכלוסייה בריטית והגיע למסקנה, כי הפסקת עישון, מורידה את הסיכון המצטבר של מוות מסרטן ריאה בהתייחסות לגיל הפסקת העישון.
על פי האגודה האמריקאית למלחמה בסרטן (American Cancer Society) נקבע, כי שניים עד שלושה חודשים לאחר הפסקת עישון – עולה תפקוד הריאות ב-30%.
חודש עד תשעה חודשים לאחר הפסקת העישון – חלה הטבה משמעותית בשיעול, בגודש בסינוסים, בעייפות ובקוצר נשימה. כמו כן תפקוד הריאות עולה ואיתו היכולת לנקות אותן ולהוריד את הסכנה לדלקות.
שנה לאחר הפסקת העישון – הסיכון הגבוה למחלת לב הופחת ב-50% לעומת מעשן. מספר שנים אחרי הפסקת העישון – שיעור המוות מסרטן הריאות הינו חצי מזה של מעשן קבוע. הסיכון לחלות בסרטן הפה, הגרון, הושט, שלפוחית השתן, הכליה והלבלב יורד משמעותית. 15 שנים אחרי הפסקת העישון, הסיכון לשבץ לב יורד ומשתווה לסיכון של מי שלא עישן בעולם.
ממחקרים נוספים שנערכו בעולם בנושא עולה, כי לאחר 16 שנה הסיכון לחלות בסרטן הריאה משתווה למי שלא עישן כלל. לאחר 15 שנה תאים טרום סרטניים מוחלפים בתאים חדשים ובריאים והסיכון לחלות בסרטן הפה, הלוע הושט שלפוחית השתן והלבלב – יורדים.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה את הציבור לפנות לטלמידע, שירות המידע הטלפוני המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת חומר הסברה ללא תשלום; 1-800-599-995 או לאתר האינטרנט הנמצא בכתובת: http://www.cancer.org.il/
Add Comment