אחד מסימני החנוכה הן הסופגניות, העולות על מדפי המאפיות והמרכולים שבועות אחדים לפני חנוכה. קישורים באתר, למתכוני חנוכה
sufgania_216_001.jpg
מיקבץ מתכונים לחג ובו לביבות וסופגניות – ושמן לרוב… נהוג היה בתפוצות וגם בימינו, להכין בחנוכה מאכלי בצק מטוגנים בשמן, זכר לנס פך השמן. אחד מסימני החנוכה הן הסופגניות, העולות על מדפי המאפיות והמרכולים שבועות אחדים לפני חנוכה. את הסופגנייה מכינים מבצקים שונים ומטגנים אותה בשמן עמוק. לאחר הטיגון ממלאים את הסופגנייה בריבה, בשוקולד או בכל ממרח מתוק אחר ובוזקים עליה אבקת סוכר. מאכל טיפוסי נוסף לחנוכה הן לביבות תפוחי אדמה (לַטְקֶס ביידיש), העשויות תפוחי אדמה ומטוגנות גם הן בשמן. גם הלביבות מביאות אל הצלחת את זכר פך השמן ונס החנוכה.
המתכונים;
לביבות בטטה
לביבות דוחן וטחינה
לביבות תפוחי אדמה לחנוכה
סופגניות טבעוניות
סופגניות מבצק שמרים עם גבינה
סופגניות מהירות
סופגניה של רשת ’אינגליש קייק’
סופגניה של שמרית
סופגניות רגילות
סופגניות מגבינה
הסופגניות של אסתר אלמליח
סופגניות מהירות (קמח אסם)
סופגניות מבצק שמרים
sufgania_216_001.jpg
סופגניות מהירות (צמחוני)
סופגניות טבעוניות
ספינג’ – מאכלי מרוקו
סופגניות צימוקים
סופגניות מופחתות קלוריות
סופגניות גבינה
לביבות גבינה מופחתות שומן