הגולשת מנתניה, רויטל ארגוב, חיפשה ומצאה ברשת את המתכונים של אסתר אלמליח, אנחנו טעמנו ונהנינו…
סופגניות ללא התפחה
sufgania_100_001.jpg
החומרים:
1 חבילת קמח אסם תופח
2 ביצים
2 גביעי לבן
2 כפות סוכר
1 חבילת סוכר וניל
קורט מלח
שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
ריבה
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים.
בעזרת כף לצקת לתוך שמן עמוק ורותח בלבה נמוכה ולטגן מכל הצדדים.
להכניס ריבה לתוך הסופגניה ולקשט באבקת סוכר.
בתיאבון.
סופגניות בצק שמרים וקינמון
sufgania_100_001.jpg
החומרים:
2 כוסות קמח
½ כוס חלב פושר
20 – 15 גרם שמרים
1 ביצה
1 חבילת מרגרינה
2 כפות סוכר
קורט קינמון
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה:
להכין עיסה משמרים מפוררים, ¼ כוס חלב פושר, כף סוכר ו 1/3 כוס קמח ולהשהות כ-10 דקות.
לנפות בקערה גדולה קמח.
לעשות גומה ולהכניס את העיסה פנימה, החלב, הסוכר, הביצה, הקינמון והמרגרינה.
ללוש לבצק ולהשהות.
לרדד עלה, לקרוץ עגולים בכוס, למלא כל 2 עגולים בריבה ולהשאיר לתפיחה נוספת.
לטגן בשמן עמוק.
לקשט באבקת סוכר.
בתיאבון.