חג החנוכה מתכונים לחג החנוכה

סופגניות של שמרית

0
0

הגולשת רונית אלקבץ, מביאה לנו מתכונים פשוטים וקלים להכנה של סופגניות מבצק עם שמרים של שמרית
סופגניה

sufgania_100_001.jpg

מרכיבים
לכ-40 סופגניות בינוניות

1 ק”ג קמח
שקית “שמרית”
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
קליפת לימון מגורדת
3 ביצים
2 כפות ליקר רום או ברנדי
כ- ½ 1 כוסות מים פושרים או חלב
קורט מלח

חומרים למילוי:

ריבה
אבקת סוכר לציפוי

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים יחד כאשר המלח והשמרית מעורבבים היטב בתוך הקמח לבצק רך ויבש, יש ללוש את הבצק במשך 10 דקות.

משהים את הבצק לתפיחה למשך כשעה. יוצרים מן הבצק 40 כדורים ומניחים אותם אל תבנית משומנת כשאת הכדורים עצמם מורחים בשמן, מכסים בניילון או בניר עד להתפחה של הכדורים.

מטגנים בשמן חם, אך לא חם מאוד עד לקבלת צבע זהוב.

לאחר התקררות הסופגניות ממלאים אותם בריבה וזורים אבקת סוכר מלמעלה.

* יש למנוע מגע ישיר בין המלח לשמרית.

בתיאבון.

סופגניה אמיתית

sufgania_100_001.jpg

מרכיבים
לכ- 20 סופגניות

6 כוסות קמח
שקית “שמרית”
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
3 ביצים
2 כפיות מלח שטוחות
6 כפות שמן
כף ברנדי
כ- ¼ 1 כוסות מים
ריבה למילוי ואבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

צרים כ-20 כדורים ומתפיחים שנית על מגש משומן במקום חמים למשך כ-½ שעה.

מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידי כ-2 דקות בכל צד.

מצננים, מזריקים ריבה ובוזקים אבקת סוכר.

בתיאבון.

סופגניה ספיישל

sufgania_100_001.jpg

מרכיבים
לכ- 40 סופגניות

1 ק”ג קמח
שקית “שמרית”
¾ כוס סוכר
6 ביצים
כ- 1 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור
ביצה טרופה למריחה

אופן ההכנה:

לתוך קערת מערבל מכניסים קמח, “שמרית”, סוכר, ביצים וקליפת לימון.

בהדרגה מוסיפים חלב, חמאה, תמצית וניל ומלח.

לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משהים להתפחה בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס”מ, בעזרת כוס צרים עיגולים, מורחים בביצה טרופה, מניחים במרכז העיגול חצי כפית ריבה או כל מילוי רצוי אחר, מכסים בעיגול נוסף ומהדקים.

את העיגולים הממולאים מניחים על מגש משומן, משהים להתפחה עד להכפלת הנפח ומטגנים בשמן חם ועמוק עד לקבלת גוון זהוב.

מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

בתיאבון.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן