בשרים | Meats

דפינה – חמין מצרי

0
0

עדות המזרח מתים עליו, זהו החמין המצרי הקרוי “דפינה”. מתחכמי לשון טוענים כי זהו מאכל שממלא אותך עד לדפנות הקיבה…
מוצרים:

1 ק”ג בשר בקר טרי (חזה, צוואר, צלעות, שפונדרה או כתף), חתוך לקוביות גדולות
1 רגל עגל (לא חובה, אך מאוד מומלץ), פרוסה לפרוסות עבות
2 בצלים פרוסים דק
שמן
250 גרם שעועית לבנה קטנה
250 גרם גרגירי חומוס יבש
1 ק”ג תפוחי אדמה קטנים וקלופים
6 ביצים בקליפתן
4 שיני שום קצוצות
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית כמון
½ כפית זרעי שומר (לא חובה) פלפל לבן ומלח

אופן ההכנה:

1. משרים את החומוס והשעועית למשך הלילה בכמות גדולה של מים, ומסננים.

2. מחממים את התנור ל- 190 מעלות.

3. מרתיחים מים בסיר וחולטים את רגל העגל במשך 5 דקות. מקפידים שהמח ישאר בתוך העצם. מוציאים ושומרים בצד.

4. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב.

5. בסיר גדול ועבה מסדרים את הבצל המטוגן ועליו את הבשר ורגל העגל.

6. מוסיפים את השעועית והחומוס, את תפוחי האדמה והביצים. מוסיפים שום, תבלינים ומים כך שיכסו את התבשיל. מכסים במכסה תואם ואופים בתנור במשך שעה.

7. מנמיכים את חום התנור ל- 100 מעלות ואופים בחום זה במשך הלילה. מגישים בימים קרים, עם מרק עוף צלול ומעט מיץ לימון בתוכו.

בתיאבון.

הצעות למתכונים נוספים, עם בשר בקר טרי וכן מידע תזונתי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן