Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

0
0
צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

כדאי לדעת: תהליך יישון הבשר הינו תהליך טבעי במהלכו נשמר הבשר במקררים מיוחדים, בטמפרטורה גבוהה ורמת לחות מתאימה. תהליך זה נועד להשביח את טעמו של הבשר ולפתח בו אנזימים המפרקים את הסיבים הקשים צבעו של הבשר.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ בפייסבוק’ או ב’טוויטר’. המיושן אדום כהה, הוא הופך להיות רך יותר וטעמו משתבח.

 || צלעות בקר במעטה תבלינים – ובליווי פסטו עשבי תיבול

החומרים;

לפסטו;

אופן ההכנה;

בעזרת סכין חדה נועצים את שיני השום (בשלמותן) לתוך הבשר. מעסים את הבשר בשמן זית ומממשיכים לעסות בנדיבות את תערובת התבלינים על גבי הבשר.

משהים במקרר ל-12 שעות, כשעה וחצי לפני הצלייה מוציאים מן המקרר ומעסים שוב בתבלינים, ממליחים ומפלפלים.

מחממים תנור ל-250 מעלות. בתבנית צלייה מניחים מספר ענפי רוזמרין וטימין שלמים ומעליהם את נתח הבשר, צולים כ-25 דקות בחום גבוה ואז מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות, ממשיכים לצלות כ-40 דקות נוספות לקבלת בשר בדרגת צלייה של מידיום, מוציאים את נתח הבשר מן התנור ונותנים לו כ-10 דקות “לנוח” לפני הפריסה.

במקביל לצלייה בתנור.

מכינים את רוטב הפסטו:

במעבד מזון מכניסים את כל החומרים טוחנים עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין נוזלי, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל.

פורסים את הצלעות למנות, ובצלחת הגשה מסדרים אותן ומעליהן יוצקים את רוטב הפסטו ומגישים.

בתיאבון!

תגובות
0
0



Exit mobile version