תגובה ל”קצבים – קו המשווה” (מאיה לוין, גלריה, הארץ, 21 בנובמבר)
שלום רב.
למערכת כאן נעים
האי מייל הבוער
במאמר בנושא הקצבים עוסקת מאיה לוין בנושא הזרקת המים לבשר. הכותבת צודקת בכך שהוספת מים בכמות מסוימת לבשר מותרת על פי החוק הישראלי, אולם הדברים אמורים אך ורק לגבי בשר קפוא המגיע לישראל מחו”ל.
ziv_matalon_100_001.jpg
בבשר הטרי, שגודל בארץ, ואשר תופס כמחצית מהיקף שיווק בשר הבקר בישראל, אין בו שום תוספת של מים והצרכן מקבל בשר בקר נטו, איכותי ומזין.
מן הראוי לחדד את האבחנה בין בשר בקר טרי, שלא עבר כל תהליך של הקפאה, לבין בשר מופשר שמקורו בבשר קפוא.
על הצרכן לדרוש מהקצב לדעת איזה בשר הוא רוכש, מאחר וניתן בקלות להתבלבל ביניהם.
מעבר לירידה בערכו התזונתי של בשר שהוקפא והופשר, הצרכן משלם מחיר של בשר טרי ומקבל למעשה בשר קפוא.
בברכה,
זיו מטלון
סמנכ”ל
מועצת הבקר
03-9564748, 050-303042
430_HhotMail_002.jpg
יש לכם חדשות בשבילנו? הייתם עדים לאירוע חדשותי? צילמתם אירוע חשוב? יש בידכם מידע שעוד לא פורסם בשום מקום? נתקלתם במחדל שאתם מעוניינים לחשוף? ספרו לנו – ונספר לכולם.
למשלוח האי מייל הבוער – לחצו כאן או על הלוגו
Add Comment