לחם

החיטה

0
0

היה זה איש זכרון יעקב, אהרון אהרונסון, שמצא לראשונה את חיטת הבר בארץ ישראל. ממקום זה התפשט גידול החיטה בעולם כולו. על כן, קבעה תגליתו של אהרונסון, שמולדת החיטה והלחם היא באזור ישראל.
כיצד ומתי גילה האדם את הגרגרים הברוכים הנקראים חיטה ומהווים כיום מזון בסיסי של מרבית האנושות בעולם? ללחם היסטוריה ארוכה. תחילתה עוד בימי קדם והיא קשורה באזור זה של ארץ ישראל. כאן, בארץ ישראל, נתגלתה חיטת הבר, שהיא אם-החיטה ומקור חיטת הלחם והקמח.

עובדה מעניינת זו, נודעה לנו, רק בראשית המאה שלנו. במשך שנים רבות חיפשו חיטה הגדלה בצורת בר, לא נמצאה עד היום הזה, בשום מקום אחר על פני כדור הארץ.

היה זה איש זכרון יעקב, אהרון אהרונסון, שמצא לראשונה את חיטת הבר בארץ ישראל. ממקום זה התפשט גידול החיטה בעולם כולו. על כן, קבעה תגליתו של אהרונסון, שמולדת החיטה והלחם היא באזור ישראל.

חוקרים את ארץ המולדת של חיטת הבר, שממנה התפתחו כל החיטים התרבותיות של ימינו. החוקרים סברו, שבמקום בו גדלה חיטה בצורת בר, שם החלה החקלאות. כלומר, שם גילה האדם בימי קדם את האפשרות לעבד את האדמה ולהוציא ממנה לחם.

ועוד על החיטה, שאנו אוכלים, מניין ומי היה אהרון אהרונסון? תולדות הלחם – באתר באתר סנונית

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן