כך קובע ארגון אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר במרעה), חיים דיין, מנכ”ל ארגון; הדרך הטובה לספק את מנת הברזל הדרושה לילדים, הינה אכילת בשר טרי ולא מעובד.
חיים דיין, מנכ”ל ארגון מגדלי בקר לבשר, מסתמך על מחקר של משרד הבריאות שהוצג בכנס ענף הבקר, והוצג על ידי דורית ניצן-קלוסקי, מנהלת שרות המזון ותזונה במשרד הבריאות.
101X133_dayan_001.jpg
מן המחקר עולה, כי תת צריכה של ברזל, עלולה לגרום לפגיעה בכושר הריכוז ובכושר הגופני אצל ילדים וכי הדרך הטובה ביותר לספק את מנת הברזל הנדרשת היא בחירה במזונות בעלי צפיפות גבוהה של רכיבים, כלומר שכל קלוריה תורמת מקסימום רכיבים חיוניים.
ניצן – קלוסקי, ציינה שבשר בקר טרי מחלקים רזים הוא בעל צפיפות גבוהה של רכיבים חשובים ובהם הברזל, אבץ וויטמין B12.
ניצן-קלוסקי, הציגה בפני המשתתפים תוצאות של מחקרים המצביעים על ההשפעות של צריכה מופחתת של ברזל על פעוטות וילדים. מהמחקרים עולה שהגיל הקריטי ביותר מבחינת חשיבות צריכת הבשר הוא שנתיים – שלוש.
שיעור נמוך של ברזל אצל פעוטות בגילאים אלו גורם לפגיעה בלתי הפיכה ברובה.
kanisrael.co.il_dorit_nizan_ Kaluski_01_101X133_01.jpg
המחסור בברזל בא לידי ביטוי בנתק ואדישות, חוסר תגובה לסביבה, אי שקט, הפרעות קשב ותחלואה במחלות זיהומיות.
בקרב ילדים בגילאים מתקדמים יותר גורם המחסור בברזל לירידה בתפקוד הקוגנטיבי ובכושר הלימודים ואילו מחסור בברזל בהריון גורם לפגיעה בעובר בילוד ופגיעה בכושר המנטאלי של הילד.
נתונים של מועצת הבקר וארגון מגדלי הבקר לבשר – מראים כי בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בצריכת בשר בקר טרי בישראל והיא הסתכמה בשנת 2002 ב-54 אלף טון, גידול של 90%! לעומת הצריכה חמש שנים קודם לכן.
הגידול בצריכת הבשר הטרי היא תוצאה של גידול במודעות של הצרכנים לתרומתו התזונתית של הבשר הטרי ועלייה באיכותו של בשר הבקר הטרי תוצרת הארץ.
Add Comment