Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

רמדיה צמחית לתינוקות אסורה לשימוש

0
0

חשד: “רמדיה צמחית” גרמה לפגיעה מוחית בתינוקות. משרד הבריאות קורא להפסיק את השימוש בתחליף חלב אם צמחי, על בסיס סויה, לאחר ש-6 תינוקות אושפזו עם פגיעה מוחית. סימני המחלה: הקאות, שלשולים ואי שקט

משרד הבריאות יצא בהודעה לפיה הועלה חשד שלפגיעה המוחית (אנצטלופטיה) שאובחנה השבוע בתינוקות יש קשר לשימוש בסופר רמדיה הצמחית.

remdia_blife_180_01.jpg

מפרסומי משרד הבריאות נודע, כי תשעה תינוקות אושפזו בששת החודשים האחרונים ,במצב קשה במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים “שניידר” בפתח תקוה, בשל תסמינים של פירכוסים וחוסר הכרה, הנגרמות בשל בעיות במערכת העצבים המרכזית. בחודש ספטמבר אושפזו שלושה מהם כשהם לוקים במחלה. מתוכם ילד אחד מת ושני ילדים נותרו עם פגיעה מוחית קשה. הפגיעה המוחית עלולה להיות בלתי הפיכה ואף לגרום למוות.

מממצאים ראשוניים של הבדיקות שעורך המשרד עלה, כי תשעת התינוקות צרכו את המוצר. לכן, הורה משרד הבריאות על הסרתו ממדפי החנויות ביום ראשון הקרוב.

הבדיקה לא העלתה כיצד גרם השימוש במוצר למחלה, אבל לדברי ד”ר דורית ניצן-קלוסקי, האחראית על התזונה והמזון במשרד הבריאות, ייתכן כי חיידק שנמצא במזון הוא הגורם.

שירותי בריאות כללית פתחו אמש מוקד טלפוני שיענה לשאלות הנוגעות לנושא הפגיעה המוחית ולתחליפי חלב, שיהיה פתוח ללא הפסקה ולכל הציבור, בטלפון: 1-700-707-700.

ד”ר איתמר שליט, ראש היחידה למחלות זיהומיות במרכז לרפואת ילדים “שניידר”, סיפר על מקרים דומים, שהיו בעבר בעולם אך לא בישראל. מזון תינוקות צמחי על בסיס סויה, גרם לפגיעה במערכת העצבים אצל תינוקות.

לדבריו, כמה הסברים אפשריים יכולים להיות לתופעה, בהם חומרים מזהמים שהוחדרו למוצר או חיידק שנמצא בו. מנתוני סקר שערך היום משרד הבריאות באזור פתח תקוה ורמלה עולה כי 2%-8% מההורים מאכילים את ילדיהם ברמדיה צמחית.

להפסיק את השימוש ברמדיה צמחית באריזה ירוקה

מנכ”ל רמדיה, גידי לנדסברגר, הודיע, כי חברת רמדיה בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות, ממליצה כאמצעי זהירות להפסיק את השימוש ברמדיה צמחית באריזה ירוקה, עד לבירור מלא של תוצאות הבדיקה הנערכת בבית החולים שניידר.

חברת רמדיה, מדגישה, כי כל שאר מוצרי רמדיה, כולל פורמולות חלביות (באריזה סגולה, אדומה, תכלת וצהובה) של רמדיה מכל הסוגים ודייסות רמדיה מאושרים לשימוש ללא כל סייג ע”י משרד הבריאות.

בתוך מספר ימים, לאחר קבלת תוצאות הבירור המקיף, לקוחות הפורמולה הצמחית של רמדיה יוכלו לדעת האם ניתן להמשיך להשתמש במוצר.

רמדיה, ממליצה לאמהות המשתמשות ב”רמדיה צמחית” לעבור לשימוש ברמדיה סופר פורמולה חלבית, או לחילופין לעבור לשימוש בפורמולה צמחית של יצרן אחר.

רמדיה, מזמינה את הציבור לפנות לשירות לקוחות של רמדיה בכל שאלה, 24 שעות ביממה: 1-800-66-66-60.

מדריך להורים בנושא הכולל שאלות ותשובות

נעמי גרנות משירותי בריאות כללית מביאה תשובות לשאלות בנושא מאת ד”ר איתמר עופר מנהל היחידה למחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים.

האם מדובר בסופר רמדיה צימחית לתינוקות או גם בדייסות צימחיות של מדיה?

מדובר בסוגי הרמדיה הצמחית, לכל הגילאים.ומותר השימוש בדייסות צימחיות של חברה זו.

ילדי ניזון מזה מס` חודשים מרמדיה צימחית, מה לעשות?

כל מי שניזון מפורמולה צמחית של חברת רמדיה (בלבד) מתבקש להפסיק לאלתר את השימוש בה.

ילדי יכול לקבל רק תחליפי חלב וניזון מרמדיה צימחית מה לתת במקום?

ניתן להשתמש בכל פורמולה צימחית אחרת שאיננה מיוצרת ע“י רמדיה.

אילו סימנים צריכים לעורר דאגה?

הסימנים המעוררים דאגה הם: אפטיה, ישנוניות יתר, חוסר רצון לאכול, פרכוסים או אי שקט קיצוני שאיננו שיגרתי – אלה הם סימנים המעידים בדרך כלל על פגיעה לחילופין במערכת העצבים. במקרים אלה יש לפנות מיד למיון. ילד שניזון מרמדיה צימחית ולא הופיעו התסמינים (המפורטים), יש להפסיק את מתן הרמדיה ואין צורך לגשת לרופא.

מה לעשות עם ילד שקיבל רמדיה צמחית וסובל רק מהקאות ושילשולים?

סביר להניח שאין מקום לדאגה אך מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ עימו.

בני אוכל רמדיה צמחית וסובל מנזלת ושעול האם יש מקום לדאגה?

חום, נזלת, שעול, דלקות עיניים, המאפיינים את מחלות החורף אינם קשורים לבעיה ואינם מהווים סימנים מחשידים ולפיכך אין צורך לגשת לרופא או להתייעץ עימו. בכל מקרה יש להפסיק ולעבור לתחליף חלב צמחי מתוצרת חברה אחרת. במקרה שהופיע אחד מהתסמינים המחשידים יש לפנות לחדר המיון.

ילדים שהפסיקו לאכול רמדיה לפני חודש. האם יש מקום לדאגה?

אין כל מקום לדאגה. אם עד עתה לא הופיעו כל סימנים מחשידים סימן שהילד בריא.

תוך כמה זמן מתפתחת המחלה מרגע שאוכלים את הרמדיה הצימחית?

לא נמצא כל קשר בין המועד של אכילת הפורמולה הצימחית לבין הופעת המחלה.

ילד בריא שאכל את הפורמולה הצימחית האם יש בדיקות שניתן לאבחן את המחלה?

אין צורך לערוך בדיקות על מנת לאבחן שכן הילד בריא. כמו כן עדיין לא ברור הקשר, והאם בכלל קיים, בין הרמדיה הצמחית לבין מחלת המוח בה לקו התינוקות.

ילד בן שנה שניזון מהרמדיה האם יש לו סיכויים זהים ללקות במחלה כמו תינוק בן חודשיים?

לא נמצא כל קשר בין הסיכויים לחלות במחלה לבין גיל הילד.

לקבלת מידע נוסף בעניין רמדיה צמחית ומחלת האנצלופתיה, ניתן לפנות לאתר האינטרנט של שירותי בריאות כללית
. או לקו טלפוני שפתחה קופת החולים “מכבי”, שמספרו: 1-700-50-53-53, בו עונות אחיות לשאלות הציבור.

צילום אילוסטרציה.

תגובות
0
0



Exit mobile version