לרגל חג הסוכות לכו מיד והשיגו לכם חצי ק”ג אתרוגים פשוטים, כי תצטרכו לפחות שלושה ימים להכנת מתכון הריבה המופלאה הזו
החומרים:
חצי ק”ג אתרוגים
חצי ק”ג סוכר
הרבה מים
אופן ההכנה:
Etrog_180_001.jpg
לרחוץ את האתרוגים, לחתוך אותם (עם הקליפה) לפלחים בעובי 0.75 ס”מ – להשרותם במים ולהכניסם למקרר.
בשלושת הימים הבאים, יש להחליף את המים (פעמיים ביום) להסרת מרירות האתרוג.
בתום היום השלישי, יש להרתיח את האתרוגים במים נקיים, לשפוך את המים ולחזור על פעולה זו.
לסנן את האתרוגים, להכניסם לסיר עם חצי כוס סוכר ולהביא לרתיחה – על אש קטנה.
להמשיך להרתיח על אש קטנה 45-60 דקות עד שהריבה תקבל צבע דבשי וצמיגות דבשית.
את הצמיגות כדאי לבדוק ע”י מזיגת כף לצלוחית כך שתתקרר מעט בתום הבישול, יש להכניס את הריבה לצנצנת זכוכית רחוצה היטב ולסגור – את הפקק.
בהצלחה וחג שמח.
מובא מתוך האתר המומלץ לחגים: “שיטים” – מכון החגים הקיבוצי “חגים”