תגובה ל”כמו שתי טיפות מים” (נחמיה שטרסלר, הארץ, יום חמישי, 25 בספטמבר)
במאמרו “כמו שתי טיפות מים” ממעיט העתונאי נחמיה שטרסלר, עד מאוד בהערכת ההשקעה של משק המים לטובת המגזר העירוני וזאת כדי להצדיק את קריאתו להשוואת מחירי המים לכל המגזרים.
Reuven_Tene_100_01.jpg
איש מאיתנו אינו זוכר, מתי בפעם האחרונה, היתה במדינת ישראל הפסקת מים בקנה מידה גדול בשל תקלה. זה אינו מקרה. חברת מקורות משקיעה הון תועפות ביצירת מערכות בקרה וגיבוי שיבטיחו שאספקת המים לא תעצר אף לא לרגע אחד.
לצורך כך נאגרים מים במאגרי ענק לאורך המוביל הארצי וננקטים צעדים נוספים. כל זה עולה הרבה כסף.
החקלאים, לעומת זאת, נאלצים לא פעם לספוג הפסקות מים במקרה של תקלה אפילו ליממה שלמה בשל נחיתות אמינותן של מערכות המים לשטחים חקלאיים.
בימים אלה התפרסם דו”ח של משרד הבריאות המצביע על איכותם הגבוהה של המים בישראל ומיעוט החריגות. גם זה עולה כסף ויעלה הרבה יותר בשנים הבאות עם הגברת ההשקעות במתקני הטיהור והסינון. אנחנו היינו מוכנים לקבל את המים באותה איכות שהם נשאבים מהאדמה וברמות עכירות גבוהות.
Shtresler_Nehemya _100_01.jpg
עמוס אפשטיין, מנכ”ל מקורות, ציין באחת ההזדמנויות שלמעלה מ-80% מההשקעות התשתית במקורות מוקדשות למתקני המים הביתיים.
אין מדובר כאן ב”אגורות ספורות” כמו שכותב שטרסלר, בצילום משמאל, אלא במאות מיליונים שכל כולם נועדו למגזר העירוני וגם לנו, חברי ההתישבות הכפרית עבור הצריכה הביתית שלנו.
נכון, שמדובר באותה מערכת מים ראשית המספקת מים לכולם ואיש אינו מעלה על דעתו להקים מוביל ארצי נוסף, אך כפי שהזכרתי ישנן מערכות מים משניות לחקלאות בלבד שנבנו בהשקעות נמוכות יותר.
מעבר לכך, כשצרכן אחד דורש השקעות עבור עצמו אין זה הוגן לחייב במלוא התשלום גם את הצרכן השני.
בברכה,
ראובן טנא
יו”ר אגף המשק
התאחדות חקלאי ישראל
03-6929915, 050-505957
Add Comment