תפוח בדבש, פשוטו כמשמעו. מאת התוכנית הטלוויזיה “טעמים”. המתכונים הוכנו ע”י צחי בוקששתר ופרנק אזולאי.
honny_apple_215_001.jpg
מצרכים:
2 תפוחי עץ מזן גולדן דלישס
4-3 כבדי עוף
50 גרם אגוזי לוז מרוסקים
20 גרם דבש
2 כפות תאנים יבשות קצוצות דק
2 כפות משמשים יבשים קצוצים דק.
½ כפית ג’ינג’ר מגורר
½ כפית גרידת תפוז
כף סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
כף שמן זית
3 כפות גרפה דבש
עלי נענע לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. חותכים את החלק העליון של התפוחים ושומרים בצד לשימוש כמכסה.
3. מנקים את תוכן התפוחים ויוצרים מהם מעין קעריות.
4. מורחים את התפוחים ואת המכסים בדבש
בעזרת מברשת, ומצפים אותם באגוזי לוז מרוסקים.
5. מניחים בתבנית אפיה, ומכניסים לתנור למשך 25 דקות.
6. מקפיצים את כבדי העוף במשך 3-4 דקות המחבת עם מעט שמן זית.
7. מוסיפים למחבת את גרידת התפוז, הג’ינג’ר, התאנים והמשמשים ומשלהבים בגרפה.
8. מוסיפים חומץ בלסמי וסוכר חום וממשיכים לבשל במשך 2-3 דקות.
9. ממלאים את התפוחים בתערובת הכבדים ומכסים עם החלק העליון שהשארנו בצד.
המתכון מובא מתוכנית הטלוויזיה “טעמים”. המתכונים הוכנו ע”י צחי בוקששתר ופרנק אזולאי. צילם: אריאל שפרן.