Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

משלוש יוצאת עוגת דבש אחת: הראשונה מוגדרת כעוגת דבש מדהימה

0
0

אנשי מכון וייצמן, אומרים שאין יותר טוב מזה – אין, כלשונם…

לקראת ראש השנה, העומד כבר בפתח, כהגרלנו בקודש ובחול אנו מביאים לכם 3 עוגות דבש. הראשונה, היא של אנשי מכון וייצמן, שמביאים באתר המכון, מתכון לחג ולדבריהם מדובר בעוגת דבש מדהימה (יותר טוב מזה – אין!).

מצרכים:

(לשתי תבניות מאורכות של 30 ס”מ):

4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד

לציפוי (לא חובה):

50 גרם, אגוזי מלך קצוצים גס.

אופן ההכנה:

הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.

1. מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות.
2. מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
3. מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
4. מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
5. מוסיפים את התבלינים.
6. משהים כרבע שעה.
7. מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית בוחשים שוב.
8. אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
9. מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
10. אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.

עוגת דבש 2

המצרכים:

1 כוס דבש
1 מרגרינה (לאפיה ללא מלח) מחממים ובוחשים בסיר
1 כוס סוכר
1 ביצה
כפית קינמון
אפשר מי ורדים מערבלים במיקסר
1 כוס נס קפה + 1 כפית (מדידה) אבקת סודה לשתיה
שמים בכוס ומוזגים מים רותחים, (לאט בכדי שלא יגלוש)
1 חבילת קמח תופח.

אופן ההכנה:

מוסיפים את תערובת הדבש והמרגרינה שחוממה עד רתיחה לתערובת שבמיקסר וממשיכים לערבל ואז מוסיפים לסירוגין את הקפה והקמח וממשיכים לערבל.

בסוף אפשר להוסיף קצת צימוקים ו/או אגוזים.

משמנים תבנית 26 או תבנית עם חור באמצע. מקמחים את התבנית המשומנת. שופכים את התערובת. אפשר להוסיף למעלה לקישוט חצאי אגוזים.

לאפות בחום של 180 מעלות ולבדוק אחרי 50 דקות. (אם אופים בטורבו מורידים קצת את החום).

עוגת דבש 3

מצרכים:

3/4 חבילה מרגרינה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס דבש
כוס קפה שחור (עם מים חמים רותחים)
כפית קינמון
כפית ציפורן טחון
חופן צימוקים
חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:

מערבבים מרגרינה סוכר וביצים.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ודבש.
מוסיפים קפה, תבלינים ובסוף צימוקים ואגוזים.
אופים 40 דקות בחום בינוני.

2 העוגות הובאו באדיבות אתר מכון וייצמן ואתר זולו.

לדף המתכונים – לחצו כאן

תגובות
0
0



Exit mobile version