קונדיטוריה

עוגיות כל מה שרצית לדעת ולא ידעת את מי לשאול

0
0

איך מקשטים עוגיות? עם איזה קרם מצפים אותם? איך בודקים שהקרם לא דליל מדי?
עוגיות כל מה שרצית לדעת ולא ידעת את מי לשאול
עוגיות כל מה שרצית לדעת ולא ידעת את מי לשאול

איך מקשטים עוגיות? עם איזה קרם מצפים אותם? איך בודקים שהקרם לא דליל מדי? בשביל להנות מקישוט העוגיות תצטרכו כמה דברים:

א) עוגיות

חומרים דרושים:

200 גרם חמאה רכה (בדיקה: כש”מכופפים את החמאה היא מתכופפת – לא נשברת ולא נמסה
270 גרם (2/3 1 כוס) סוכר (רצוי טחון במעבד מזון)
קורט כפית מלח
3 ביצים בטמפרטורת החדר (אפשר לשים את הביצים בצלוחית עם מים חמים)
720 גרם (6 כוסות) קמח
קליפה מגוררת משני לימונים (לא הכרחי)
1 כפית זנגביל טרי מגורר (לא הכרחי)

מקציפים חמאה, סוכר ומלח לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח, גרידת לימון ולזנגביל.

מערבבים ביד (או בזהירות במיקסר) רק עד שנוצר בצק. הבצק נראה רך מדי – לא להוסיף קמח. עוטפים את הבצק בשקית ניילון ומקררים כשעה עד יומיים – עד שהבצק מתקשה.

מעבדים את הבצק מעט ביד ומרדדים אותו על קמח, קורצים צורות בעובי 3-4 מ”מ. ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מע”צ. מקררים ושומרים בקופסה סגורה במקפיא או מחוץ למקרר.

הערה: אפשר להקפיא את הבצק כחודשיים כשהוא עטוף היטב. מפשירים ערב לפני השימוש במקרר. אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות כשהן עטופות היטב.

ב) הקרם לקישוט

מתכון לרויאל אייסינג – לזילוף על העוגיות

1 חלבון ביצה
250-300 גר’ אבקת סוכר

ניתן לערבב עם להב K במיקסר (לא מקציפים כיוון שלא רוצים בועות אוויר) או ידנית עם כף. בודקים שמתקבלת סמיכות בינונית שקל לזלף. מחלקים לצלוחיות וצובעים כל צלוחית בצבע אחר.

מכניסים כל צבע לשקית זילוף נפרדת. אם משאירים בצלוחיות, חובה לכסות ביריעת פלסטיק – שלא יתייבש.

שינוי קטן על מנת להפוך אותו לקרם ציפוי לעוגיות:
לוקחים את הקרם מהמתכון הקודם ומוסיפים לו מים עד שפס של קרם נעלם בתוך הקרם עד שסופרים עד 10 (כ-10 שניות).

לשיפור הטעם אפשר להוסיף במקום מים ליקר, תמצית טעם, מיץ לימון טרי, או מי ורדים.

בדיקה:

אם הקרם דליל מדי הציפוי “יברח” מהצדדים ויראו את העוגייה. אם הקרם סמיך מדי – הציפוי לא יהיה חלק ויראה כמו מריחה.

קישוט העוגיות:

מכינים קרם לציפוי (גלס רויאל, מדולל) ושמים בתוך קערה רחבה. לוקחים עוגיות אפויות שהתקררו ו… זורקים אותן לתוך הקרם כך שהצד שרוצים שיצופה יהיה כלפי מטה. כאן הבדיקה שהקרם לציפוי הוא טוב (ראו “בדיקה” ב”קרם לציפוי עוגיות או ביסקוויטים”).

cookie_id=3072_100_01.jpg

אם יש אזורים שלא צופו בקרם, אפשר לתקן בעזרת סכין או ספטולה ממתכת (אם הקרם בסמיכות הרצויה, לפי ה”בדיקה” הנ”ל, המריחה של התיקון תעלם תוך 10 שניות והציפוי יהיה חלק).

בשלב זה כדאי להניח את העוגיות לייבוש על רשת. כך הציפוי המיותר יורד מהצדדים. הציפוי מתקשה תוך כשעה. כדאי להמתין ולקשט רק כשהציפוי מתייבש, כי אם יש טעות בזילוף הקישוט, קל “לנגב” אותה מהעוגייה היבשה.

לוקחים שקיות זילוף עם קרם לזילוף (הקרם הסמיך יותר) ומקשטים לפי הדוגמאות. מי שלא יודע להשתמש בשקית זילוף יראה שזה לא כל כך קל, אך תמיד אפשר לנסות או ללמוד בסדנה מיוחדת לכך.

שוב נותנים לעוגיות להתייבש, והפעם למספר שעות (עד 8 שעות). בתום הייבוש מתקבלות עוגיות יבשות לחלוטין.

אחסון:

אפשר לשמור עוגיות מקושטות במקפיא, בתנאי שהן נמצאות בקופסה או בשקית אטומה לחלוטין. כאשר מוציאים אותם מהמקפיא.

חשוב:

יש לתת להן לחזור לטמפרטורת החדר כשהן בתוך הקופסה או השקית. כך ההתאבות של המים נעשית על הקופסה ולא על העוגיות. רק כאשר הקופסה מתייבשת, אפשר להוציא ממנה את העוגיות.

* תוכן הכתבה נכתב על ידי אסנת סדן, המקיימת קורסים לילדים ומבוגרים בנושאי האפיה, פיסול בסוכר ועוד.

לפרטים נוספים, אנא גשו לאתר של העוגות של אסנת סדן

הכתבה הובאה באדיבות אתר עוגות זה אנחנו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן