שר המדע והטכנולוגיה אליעזר (מודי) זנדברג, שהשתתף בכינוס אמר: “היוזמה החדשה תסייע להתמודד עם שינויים אקלימיים, תשפר את התכנון האיזורי ותקדם שיתופי פעולה בין מדינות שכנות”.
במשרד החוץ האמריקני הוחלט על הקמת ארגון בינלאומי לתכנון ובנית מערכת תצפית גלובלית על כדור הארץ מלויינים ומטוסים, במטרה לשמור על כדור הארץ. את הכינוס, שנערך בחודש שעבר בוושינגטון, פתח מזכיר המדינה קולין פאול והשתתפו בו שרי מדע מכ-30 מדינות לרבות מדינות ה-G8, מדינות משגרות לויינים ומדינות מתפתחות.
(ואלה המדינות: אוקרינה, אוסטרליה, אינדונזיה, איטליה, ארגנטינה, ברזיל, בריטניה, סין, קולומביה, קונגו, מצרים, האיחוד האירופי, צרפת, גבון, גרמניה, הודו ,יפאן, קזחסטן, קמרון, קנדה,מקסיקו, מרוקו, ניו זילנד, הולנד, נורווגיה, קוראה, רוסה, דרום אפריקה, ספרד, שוודיה, שוויץ, תאילנד).
id=2902_310_001.jpg
הוחלט, כי המדינות המשתתפות תגבשנה תוכנית עבודה בינלאומית אשר תוצג בכינוס מדינות ה-G8 שיערך בטוקיו במהלך 2004. לצורך כך, נקבעו חמש קבוצות עבודה שתגדרנה את הדרישות, הצרכים והמבנה של רשת התצפיות העולמית.
ישראל, חברה בארבע מתוך חמש קבוצות העבודה (ארכיטקטורת הרשת, שת”פ בינלאומי, זיהוי צורכי תקשורת והפצת מידע, ואיתור דרישות עתידיות).
במהלך הדיונים התקבלה הצעה שהועלתה על ידי ישראל, ולפיה אחד מן היעדים העיקריים של המערך, יהיה הקמת רשת תקשוב עולמית שתאפשר הפצת המידע שנאסף על כדור הארץ באמצעות לווינים, בכל העולם דרך ממשקים פתוחים באינטרנט.
מטרת ההצעה הישראלית לאפשר לחוקרים ולמדינות רבות ככל האפשר, גישה למידע זה. כאמור, ההצעה הישראלית נתקבלה ונקבע, כי היא תשולב במסגרת עקרונות המבנה שיוצגו בועידת ה-G8.
עוד סוכם, כי המדינות החברות יפגשו פעם נוספת במילאנו, במהלך חודש נובמבר, על מנת לאשר את התוכנת שתוצג בועידת מנהיגי מדינות ה-G8.
mudi_zandberg_100_001.jpg
שר המדע והטכנולוגיה אליעזר (מודי) זנדברג, שהשתתף בכינוס אמר: “היוזמה החדשה תסייע להתמודד עם שינויים אקלימיים, תשפר את התכנון האיזורי ותקדם שיתופי פעולה בין מדינות שכנות”.
“מעורבותה של ישראל בתוכנית חשובה לחיזוק מעמדה של ישראל בתחום חלל, בהגדלת נגישותם של מדענים ישראלים ותעשיות החלל הישראליות באופן כזה שייצר מקומות עבודה נוספים לישראלים” הוסיף השר זנדברג.
למעוניינים במידע נוסף על הכינוס: לחצו כאן