למרות ההוזלה הצפויה בביטוח דירה הנמכר באמצעות הבנקים למשכנתאות, מומלץ, לערוך השוואת מחירים בין חברות הביטוח השונות טרם ביצוע עסקת הביטוח ובעת חידוש הפוליסה.
המפקח על הביטוח, אייל בן שלוש, בצילום, קבע מתווה להפחתה הדרגתית החל משנת 2004, של שיעור ההוצאות הכולל (העמסות) המותר בתעריפי ביטוח דירה אגב משכנתא, המשווק באמצעות בנקים למשכנתאות.
Eyal_ben_shlos_100_001.jpg
הבנקים למשכנתאות נוהגים לדרוש מהלווים לרכוש ביטוח דירה (מבנה בלבד) וביטוח חיים ולשעבד אותם לטובת הבנק.
הבנקים אמנם מחויבים לאפשר ללווים לרכוש את הביטוחים ישירות בחברות הביטוח, אך רוב ציבור הלווים נוטה לרכוש את הביטוחים באמצעות הבנק.
על פי דיווחים, שהוגשו למפקח על הביטוח, שיעור ההוצאות הכולל בביטוח דירה הנמכר באמצעות בנקים למשכנתאות גבוה ביחס למקובל בשוק הביטוח.
בשל כך ועד שיוסדר שיווק ביטוחי דירה וחיים אגב הלוואה למשכנתא באמצעות הבנק, הוחלט לפקח על התעריפים בשוק זה ולהגביל את שיעור ההוצאות הכולל המותר.
שיעור ההוצאות הכולל יופחת בהדרגה, עד לכ40% מעלות הסיכון בשנת 2008.
למרות ההוזלה הצפויה בביטוח דירה הנמכר באמצעות הבנקים למשכנתאות, מומלץ, לערוך השוואת מחירים בין חברות הביטוח השונות טרם ביצוע עסקת הביטוח ובעת חידוש הפוליסה.
המפקח על הביטוח הודיע, כי בכוונתו לפעול על מנת להוזיל גם את ביטוחי החיים הניתנים ללווים בבנקים למשכנתאות.
Add Comment