הביס והכיס

החל קטיף התפוחים בגולן: עם זן צרפתי חדש בארץ – “גלאקסי”

0
0

החל קטיף התפוחים בגולן עם:
החל קטיף התפוחים בגולן: עם זן צרפתי חדש בארץ -
זן צרפתי חדש בארץ – “גלאקסי” – צבעו ורוד וטעמו מתוק

מסקר חדש עולה צעירים אוהבים תפוח ירוק ומבוגרים תפוח אדום

galaxy_apples_golan_215_001.jpg

החל קטיף התפוחים בגולן עם זן צרפתי חדש-“גלאקסי” שישווק לראשונה בארץ ברשתות השיווק. “הגלאקסי” יפה בצורתו וצבעו ורוד אדמדמם. זן ה”גלאקסי” הינו ממשפחת תפוחי הגאלה הינו זן משודרג ומתוק יותר.

יבול התפוחים הארצי השנה יגיע ל-100 אלף טון מתוכם 25 אלף טון בגולן, ללא המגזר הדרוזי. הענף מגלגל סה”כ כ-600 מליון ₪.

יוסי נקש, מנכ”ל בית האריזה “פירות גולן”, מקיבוץ אורטל, מוסר כי השנה ייעשו מאמצים גדולים לבדל את זני האיכות המיוחדים: “פינק ליידי ופוג’י” באריזות יוקרתיות “פרי חוויה”.

galaxy_apples_golan_180_01.jpg

יוסי נקש, מנכ”ל בית האריזה “פירות גולן” אומר כי: “בעיות ענף התפוח השנה מתמקדות בפן הכלכלי: פער התיווך בין החקלאי לצרכן גדל השנה. אין קשר בין המחיר שבית האריזה מוכר בו את הפרי, למחיר הקימעונאי הסופי לצרכן.

השנה יתנהל השוק כמעט ללא תנובה כמשווק. תנובה, יצאה בהחלטה אסטרטגית משיווק הפירות והירקות ובתי האריזה שהעבירו פרי דרך תנובה עובדים היום באופן עצמאי מול הסיטונאים ללא התיווך של תנובה”.

צעירים מעדיפים תפוח ירוק בעל חמיצות

מסקר חדש שנערך בקרב בני נוער ומבוגרים על הרגלי צריכת התפוח, בהזמנת בית האריזה “פירות גולן” עולה, כי: צעירים מעדיפים תפוח ירוק בעל חמיצות: “תפוח ירוק הוא קולי ופחות משמין” ומבוגרים מעדיפים תפוח אדום ומתוק. הישראלי, מעדיף תפוח ישראלי על פני מיובא “התפוח הישראלי טעים יותר, עסיסי וטרי יותר”.

עוד עולה מהסקר, כי הנאתו של הישראלי מאכילת תפוח גדולה כמעט כמו אכילת שוקולד וגלידה. רוב הישראלים אוכלים תפוח כ-3 פעמים בשבוע ובין הארוחות.

זני התפוח העיקריים הנמכרים: גרני סמית-אלכסנדר, סטרקינג-חרמון, מוזהב דלישס ויונתן.

Nakash_yossi_100_01.jpg

הדוגמנית בר רפאלי, נבחרה ע”י הצעירים כמועדפת להובלת קמפיין התפוח על פני יעל בר זוהר, סבלימינאל ודידי הררי.

נקש, בצילום משמאל, אומר עוד, כי הצרכן הישראלי, הינו שמרן בטעמו ולכן לחקלאים קשה לפתח זנים חדשים וטעמים חדשים. הישראלי, קונה לפי מראה. לעומתו הצרכן האירופי פתוח לחידושים וקונה לפי איכות וטעם ופחות לפי מראה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן