הביס והכיס

מכשיר חדש מאפשר זיהוי חידקי סלמונלה וליסטריה במזון בתוך יממה

0
0

מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות מיקרוביולוגיות במזון ופיקוחים סניטריים, הכניסה לשימוש מכשיר יחודי, המאפשר זיהוי המצאות חידקי סלמונלה וליסטריה במזון בתוך יממה
מכשיר חדש מאפשר זיהוי חידקי סלמונלה וליסטריה במזון בתוך יממה
bactochem_id=2610_215_01.jpg

לזמן הזיהוי הקצר חשיבות עליונה על מנת למנוע הרעלות לפני שהן מתרחשות. המזיקים נעשה בשתי שיטות שונות: באמצעות ד.נ.א או חלבונים.

על פי תקנות משרד הבריאות מחויבים גופים המספקים מזון לבצע בדיקות שגרתיות של המצאות חידקי סלומנלה וליסטריה.

כיום, תהליך הזיהוי של החיידקים, נמשך חמישה ימים וקבלת תשובה ודאית שלושה ימים נוספים.

המשמעות היא שגילוי החידק נעשה במרבית המקרים לאחר שהאוכל כבר נאכל והנזק נגרם.

בשיטה החדשה תנתן התרעה מידית על המצאות החידקים המזיקים במזון וכך יוכלו גופי ההסעדה: חברות קייטרינג, מטבחים מוסדיים, מפעלי תעשיה, מלונות או אולמות שמחות לעצור את הכנת המזון ולהמנע מסיכון חייהם של הסועדים, תביעות משפטיות ונזקים כלכליים כבדים.

לאתר מעבדת בקטוכם

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן