מדובר בגילוי ראשון להימצאות הנגיף בישראל בשנת 2003; המשרד לאיכות הסביבה הורה לחברה לפיתוח קיסריה ולעיריית אור עקיבא הסמוכה, להגביר הפיקוח באזור
457_kadahat_01.jpg
בבדיקות שגרתיות שקיימו אנשי המשרד לאיכות הסביבה באזור קיסריה נתגלו יתושים הנגועים בנגיף קדחת הנילוס המערבי. יצויין, כי מדובר בפעם הראשונה בשנת 2003 בה נתגלו מקרים של הקדחת בישראל.
עם קבלת תוצאות המעבדה, הונחו ראשי הרשויות באזורים אלה על ידי אנשי האגף ללוחמה במזיקים שבמשרד לאיכות הסביבה לבצע פעולות הדברה על מנת להפחית אוכלוסיית היתושים באזורם. אנשי המשרד הזהירו, כי השנה קיים חשש להתגברות בעיית היתושים עקב החורף הגשום יחסית שגרם להיווצרות מקווי מים עומדים.
לפני כחודש, נרשם מקרה ראשון השנה, של קדחת הנילוס המערבי בישראל: קשישה בת 81 מקריית ביאליק, שנדבקה ממחלת קדחת הנילוס, אושפזה בבית החולים “פוריה”, ולאחר מכן, שוחררה לביתה במצב טוב.
מקרה נוסף, שעדיין לא נקבעו בו סופית הנסיבות למותו של קשיש בן 91 מקיבוץ עין שמר, שאושפז בשל המחלה בבית החולים הלל יפה בחדרה, שוחרר לביתו ומת.
הקשיש, אושפז בתחילת חודש מאי, לאחר שסבל מחום וכאבי ראש. הוא שוחרר לביתו, אך שב לבית החולים, לפני מספר ימים ונפטר. מבדיקות מעבדה עולה על פניו, כי הוא חלה בקדחת הנילוס, אבל אין ודאות עד עתה, שהוא אכן מת ממחלה זו.
קדחת הנילוס המערבי, שמופצת באמצעות עקיצות יתושים, פרצה בישראל רק בשנים האחרונות, ולפני כשלוש שנים, גבתה את חייהם של 29 בני אדם.
אנשי איכות הסביבה מסבירים, כי הציבור נדרש מיד לנקז ולייבש מקומות מים עומדים – כמו גגות, בורות, אדניות, צמיגים ומכלים שונים – משום שהם משמשים בתי גידול להתפתחות יתושים.
קרא בהרחבה קדחת הנילוס… המחלה והיתושה – לחץ כאן
קרא בהרחבה על קדחת הנילוס באתר המרכז הלאומי לבקרת מחלות של משרד הבריאות – לחץ כאן
Add Comment