ה”בונבוניירה” של הדובדבנים
שינוי בתפישת השיווק של דובדבנים מ”פירות הגולן” לדובדבנים באריזת “בונבוניירה”
430_id=2495_01.jpg
בקרוב גם תפוחים מזני בי קולור
יוסי נקש, מנכ”ל “פירות הגולן” יזם העונה שינוי תפיסה ועיצוב של אריזת הדובדבנים המשווקים על ידי “פירות הגולן”.
התפישה החדשה של נקש מדברת על ההרגל של קניית “בונבוניירה” כמתנה או שי למארחים וכד’. נקש, החליט לעצב מחדש את אריזת הדובדבנים, שהיתה עד כה באריזת “נספק” מפלסטיק שקוף, באריזת קרטון מעוצבת הנראית כמו “בונבוניירה”, תחת המותג “חלום, כאשר הכוונה שה”חלום” ירכש בהתאם.
מאחר והצרכן הישראלי הרוכש את מצרכי המזון שלו ברשתות השיווק, נוהג לפתוח את האריזות ולבדוק את הפרי “בידיים” או לרכוש פרי בתפזורת, ההכוונה של “פירות הגולן” הינה ליצור אמון עם הצרכן הישראלי באריזה שהוא רוכש ונאמנות למותג, כאשר הפרי הנרכש בתוך אריזה מוכנה וסגורה תציג גם איכות גבוהה וזהה של פרי.
כך נעשה בעונה זו, ב”פירות הגולן” עם הדובדבן תחת המותג “חלום” וכך ייעשה בחודשים הקרובים עם תפוחי רמת הגולן שישווקו תחת המותג “חוויה”.
מדובר בעיקר על תפוחים מזני הבי-קולור, אשר אינם גדולים במיוחד ובעלי צבעים בהירים יותר- ירקרקים ורדרדים, אך מאוד מתוקים וטעימים.
“מרשתות השיווק ומהסיטונאים נודע, כי ישנה הצלחה רבה למיתוג החדש של הדובדבן. השנה הושקעו כמיליון ₪ במו”פ ובמיתוג של הדובדבן “חלום” וגם בשנה הבאה יושקע סכום דומה” אומר יוסי נקש, מנכ”ל בית האריזה “פירות הגולן” וחבר קיבוץ אורטל.
נקש, אומר, כי הצרכן הישראלי קונה רק 30% מן הפירות והירקות שלו בסופר, לעומת 70% מוצרים אחרים שהוא קונה ברשתות. לדעת נקש, הישראלי מחפש איכות. נקש, מוסיף, כי מגדלי הפירות בשיתוף עם מועצת הפירות עוסקים כבר שלוש שנים בתקני איכות לפרי בהשקעה שנתית של כ-700 אלף שקל.
“פירות הגולן” ממתג עצמו כספק פירות איכותיים. זה מחייב סף כניסה גבוה לפירות שמספקים המגדלים. “פירות הגולן” קבע לעצמו כבר לפני מספר שנים תקנים מחמירים לקבלת פירות וזה הביא לשינויים באופי המטעים שהפכו לאיכותיים יותר.
דובדבן ה”חלום” הגדל רק ברמות הגבוהות בשל צריכת מנות קור לגידולו , מטופח לפרי מובחר- בריא, יפה , מתוק ואיכותי במיוחד.
יבול הדובדבן השנה בגולן, כ-750 טון. בעשור האחרון עבר ענף הדובדבן מהפך – מענף קטן ולא משמעותי בשוק הפירות הישראלי, לענף איכותי עם זנים איכותיים וכושר איסום פרי, כאשר כ-50% מיבול הדובדבן (והגודגדן) המובחרים בארץ, גדלים ברמת הגולן ונארזים בבית האריזה “פירות הגולן”.
יוסי נקש, מנכ”ל “פירות הגולן” אומר, כי בתחילת העשור, שווק רוב הפרי כפרי מבכיר ממאי ועד אמצע יוני וכי כתוצאה מפיתוח טכנולוגיית האיסום, כניסת זנים אפילים יותר ושמירת שרשרת הקירור, הענף משווק כיום את פרי הדובדבן מחודש מאי ועד לתחילת אוגוסט.
ברמת הגולן נטועים סה”כ כ-1500 דונם מטעי דובדבן (לבן ואדום). מטעי הדובדבן דורשים: גובה רב 800–1000 מ’ מעל פני הים, מיקרו אקלים, מתאים-צינון במשך שעות ארוכות, יובש ביום ולחות בלילה, ידע מקצועי-גיזום נכון והפרייה מתאימה.
הדובדבן מכיל כמות נכבדה של ויטמין C וביופלבונואידים (חומרי הצבע בפרי), שמגבירים את ספיגת הויטמין ונושאים את נוגדי החמצון שבו עד לכלי הדם הזעירים ביותר בגוף (כמו נימי העיניים) ב-100 גרם דובדבן יש 65 קלוריות.
ברפואה הסינית מומלץ, הדובדבן, לחיזוק מערכת החיסון והראייה,
לסובלים מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי הנשימה ולבעלי נטייה לצבירת נוזלים בגוף.