
פתגם אומר שהקדוש ולנטינוס מביא עמו את המפתח לשורשים – צמחים ופרחים מתחילים לצמוח ביום הזה. הוא נחגג כיום שבו העבודה בכרמים ובשדות מתחילה. נאמר גם כי הציפורים מציעות זה לזה להינשא באותו היום. פתגם אחר אומר: “Valentin – prvi spomladin” (ולנטינוס -קדוש האביב הראשון), ובמקומות מסוימים (במיוחד בקרניולה הלבנה), הקדוש ולנטינוס מסמן את תחילת האביב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
ולנטיין דיי או “יום ולנטיין” בעברית (באנגלית: St. Valentine’s Day), הוא יום חג נוצרי החל בתאריך 14 בפברואר לזכרו של ולנטינוס הקדוש – למעשה, לזכר שלושה קדושים, כי לנוצרים יש שלושה קדושים בשם זה.
האגדה מספרת, כי אחד מהם השיא בסתר זוג אוהבים לפי דיני הנצרות בתקופת הקיסר קלאודיוס ועל כך נידון למוות אכזרי.
לפני מותו כתב מכתב לבת הסוהר, שעימה התיידד, לאחר שריפאהּ מעיוורון, וחתם; “שלך ולנטיין“.
במשך השנים נעשה ולנטיין לפטרון האוהבים. עם השנים התחזק מעמדו של היום המוקדש לקדוש זה כיום חג.
הוא נחוג באמצעות העברת מסרי אהבה (שירים, פרחים וכו’). המסרים אינם מועברים רק בין מי שנמצאים ביחסים רומנטיים, או מקווים שיחסים כאלה ייווצרו, אלא גם ילדי בית ספר מוסרים אחד לשני באנונימיות כרטיסי ולנטיין מקושטים.
בדומה למרבית העולם המערבי, גם בישראל אומץ החג והוא נחגג כיום האהבה וזאת למרות ניסיונות להנהיג חגיגות של “יום האהבה” בט”ו באב.
בעברית, חדר שם החג מאנגלית ולכן נהגה בצורתו זו – “ולנטיין“. זאת על אף שבעברית נהוג לתעתק שמות קדושים משפת המקור, במקרה זה, “ולנטינוס” מלטינית.
מסורות אירופאיות עממיות הקשורות בקדוש ולנטינוס וביום המוקדש לו הפכו שוליות בהקשר המודרני, האנגלו-אמריקני, בעיקר עקב אופן הציון הקושר את היום עם אהבה רומנטית. ואולם יש גם כמה קישורים של היום בינו ובין בוא האביב.
מנהגים מודרניים של שליחת כרטיסי ברכה, פרחים, שוקולדים ומתנות אחרות מקורם בממלכה המאוחדת. אולם מנהגים אזוריים עדיין מתקיימים במקומות שונים באנגליה.
בנורפוק, דמות בשם “ג’ק ולנטיין” דופקת על הדלת האחורית ומשאירה ממתקים ומתנות לילדים. על אף שהשאיר דברי חמדה, ילדים רבים פחדו מהדמות המסתורית.
בסלובניה, הקדוש ולנטינוס או “זדרבקו” היה אחד מקדושי האביב, קדוש הבריאות, הדבוראים והצליינים.
הובא מתוך Wikipedia.
Add Comment