התאחדות מגדלי הבקר בישראל מאשימה:
משרד החקלאות מקריב את ענף החלב הישראלי לטובת ייצוא סלטים לאירופה
101X133_malol_002.jpg
במכתב חריף ששיגר יוסי מלול, מזכיר התאחדות מגדלי הבקר בישראל לשר החקלאות ישראל כץ, מוחה מלול, כי בהסכם שעשה משרד החקלאות עם האיחוד האירופי הוא מקריב את ענף החלב הישראלי לטובת ייצוא סלטים.
ההסכם החדש שנחתם בין משרד החקלאות והאיחוד האירופי , עליו לא ידעו הארגונים החקלאיים והינו בניגוד להסכם שנחתם בין משרד החקלאות לארגונים קובע מכסות ייצוא של מוצרי סלטים פטורים ממכס וייכנס לתוקפו בספטמבר.
בד בבד מדבר ההסכם על ייבוא מוצרי חלב ואבקות חלב שייובאו מהאיחוד האירופי.
המכסה החדשה לייצוא סלטים פטור ממכס העומדת על 1,150 טון בשנה, שהיא יותר מכלל ייצוא הסלטים הטריים היום. עד כה, לא נקבעה מיכסה פטורה ממכס לייצוא מוצרים אלה.
בספטמבר, יחל יבוא ושיווק של גבינות אירופאיות מיובאות, מוצרי חלב ואבקות חלב מהאיחוד האירופי. על הסכם זה זועמים בהתאחדות מגדלי הבקר בישראל.
101X133_katz_israel_01.jpg
מלול, מבהיר, כי משמעות ההסכם שנעשה על ידי משרד החקלאות , הוא הקטנת ייצור החלב בישראל בכ-20 מיליון ליטר בשנה, שווה ערך לחיסולם של כ-50 רפתות משפחתיות!
“אני מתפלא על משרד החקלאות הפועל להעלאת מחירי החלב בכדי לסייע לרפתנים ומצד שני חותם על הסכמים ללא ידיעתנו ומחליש את ייצרני החלב” אומר מלול.
“הטענה כאילו לא מיוצר מספיק חלב בישראל הינה מוטעית – היצרנים הישראלים יכולים לספק את כל צריכת משק החלב הישראלי ואין צורך לייבא אבקת חלב! יבוא אבקת חלב נעשית בשל לחצים של השוק האירופאי ואולי בשל יצרני הסלטים בישראל, אך מי שמשלם את המחיר אלו יצרני החלב, ההסכם מחליש אותם יותר בתקופה קשה לענף החלב בישראל וזו פגיעה מיותרת לחלוטין!”
“שר החקלאות דווקא יכול לקחת דוגמה מהאיחוד האירופאי, אשר מגן על החקלאים שלו, רק עכשיו התפרסם בעולם, כי האיחוד האירופי מגן על קיומה של החקלאות בכ-100 מיליארד יורו, שלא כמו בישראל הפותחת את יבוא החלב ועושקת את הרפתנים . זו הדרך הבטוחה והקלה לחסל את ייצור החלב בישראל, מאחר וענף החלב הוא החשוף ביותר מבין כל ענפי החקלאות” מוסיף מלול.
עוד מוסר מלול, כי הסכם זה נוגד את הסכם הרפורמה משנת 1998 (סעיף 4ו’), אשר מבהיר, כי כל שינוי בנושא המכסים ייעשה בשיתוף עם החקלאים :”משרד החקלאות ייעשה כמיטב יכולתו, כי ישמרו כללי היבוא הקיימים לגבי מכסים, היטלים, מכסות ייבוא וההסכמים הבינלאומים הבילטרלים. כל שינוי במדיניות יחייב תיאום עם ארגוני החקלאים” (6.12.98 נספח 1 להסכם רפורמה)