עצות מעשיות כיצד לבחור, לאחסן, לשטוף, לקלוף , וגם לאכול אפרסק.
101X133_afarsek_001.jpg
אפרסקים הם דלים שומן ודלים בנתרן ומהווים מקור מצוין לויטמינים A ו-C. באפרסק אחד 37 קלוריות, והוא מכיל 5% מהצריכה היומית הנדרשת של ויטמין A ו-10% מהכמות הנדרשת של ויטמין C
מומלץ, לבחור באפרסק שצבע הרקע שלו קרמי או צהבהב, ולא ירוק.
פירות רכים ובשלים מוכנים לאכילה מיידית או שאפשר לאחסנם במקרר. פירות קשים, יש לאחסן במקרר ולהוציאם להבשלה מחוץ למקרר 24 שעות לפני אכילתם.
כדי לזרז את הבשלת הפירות הקשים, אפשר לאחסן אותם בשקית נייר חום בטמפרטורת החדר, עד שידיפו ריח ארומטי ויתרככו מעט.
אין לשטוף אפרסקים, לפני האחסון אלא רק לפני האכילה.
כדי לקלף אפרסק בקלות, טובלים אותם במים רותחים למשך 30 שניות, מוציאים בעזרת כף ומניחים במים קרים ואז מסירים את הקליפה.
להקפאת אפרסק לשימוש מאוחר, יש לקלפו, להוציא את הגלעין ולחתוך אותו לפרוסות.
כדי למנוע את אובדן צבעם של האפרסקים הקלופים:
כאשר פורסים, כמויות גדולות של הפרי, ממלאים קערה במים קרים, שופכים פנימה מיץ סחוט מ-2-1 לימונים ומניחים את האפרסקים הקלופים והפרוסים מיד לתוך המים. בכמויות קטנות זולפים מעט מיץ לימון ישירות על הפרי.
הטיפים מובא מתוך אתר מועצת הפירות ומגולשי האתר כאן נעים.
Add Comment