רגע נעים

שירים אלימים מגבירים את האגרסיה

0
0

מחקר איגוד הפסיכולוגים האמריקאי:
שירים אלימים מגבירים את האגרסיה
שירים אלימים מגבירים את האגרסיה

101X133_noise_001.jpg

שירים שיש להם מילים אלימות מגבירים את האגרסיה במחשבות וברגשות, כך עולה ממחקר חדש שפורסם על ידי איגוד הפסיכולגים האמריקאי. הממצאים סותרים את ההנחה המקובלת, כי מתקבל קתרזיס חיובי או איוורור רגשי כתוצאה מהקשבה למוזיקה כועסת ואלימה.

בסדרה של חמישה ניסויים הכוללים 500 סטודנטים, חוקרים מאוניברסיטת איווה והחוג למדעי ההתנהגות בטקסס בחנו את ההשפעה של שבעה שירים אלימים על ידי שבעה אמנים שונים, ושמונה שירים, לא אלימים על ידי שבע האמנים אחרים.

הסטודנטים האזינו לשירים, וקיבלו מספר מטלות פסיכולוגיותעל מנת לאמוד את המחשבות והרגשות האגרסיביים שלהם. אחת המטלות כללה אפיון מילים שיש להן גם משמעות אלימה או לא אלימה, למשל: מקל או אבן.

על מנת לבקר את הגורמים שאינם קשורים לתוכן המילים, השירים האלימים והלא אלימים בוצעו על ידי אותם אמנים ובאותו סגנון מוזיקלי בשלושה מתוך הניסויים. בשניים הנותרים, החוקרים בחנו את מידת הגירוי שיצרו השירים על מנת לוודא שההשפעות האלימות לא נבעו משינויים ברמת הגירוי.

כמו כן, שינויים אישיותיים הקשורים לעויינות הוערכו ובוקרו.
המחקר כלל גם שירים בעלי מילים הומוריסטיות על מנת לבדוק כיצד למשל, הומור, מתקבל בשילוב עם מילים אלימות ומחשבות אגרסיביות.

התוצאות מחמשת הניסויים מראות ששירים אלימים מביאים לפרשנויות
אלימות יותר של מילים בעלות משמעות דו ערכית ביחס לאלימות, מעלים את המהירותבה אנשים מפענחים מילים אלימות או לא אלימות ומגבירים יחס השלמות המילים (למשל: מ¬_ה) ליצירת מילים אלימות (למשל: מכה).

השירים האלימים הגבירו את הרגשות העויינים, ללא תוספת של איום, על פי המחברים וההשפעה לא נבעה בגלל הבדלים בסגנון מוזיקלי, סוג של ביצוע אוהאיכות המגרה של השירים. גם בשירים האלימים ההומוריסטיים נראתה עלייה במחשבות האגרסיביות.

השלכות על אלימות בעולם האמיתי עלולות להביא עלייה בעקבות שירים אלימים במחשבות ורגשות אגרסיביים, כך אומר ראש צוות המחקר ד”ר קרייג אנדרסן, מאוניברסיטת איווה.

“מחשבות אגרסיביות יכולות להשפיע על התפיסה של אינטראקציה חברתית מתמשכת ולצבוע אותה בגוון אגרסיבי.

יחסים מעוותי אלימות עלולים להביא בעצמם לתגובה מילולית או פיזית אלימה אף יותר משהיה אפשר לצפות במערכת יחסים שלא עוותה כך. מכאן למעשה, מתחילה הסלמה אגרסיבית ביחסים האנטי-חברתיים” הסביר ד”ר אנדרסון.

מחקר זה בחן את הסמנים המקדימים לאגרסיה, ולא את ההתנהגות האגרסיבית עצמה.

על מנת לזהות את ההשפעות לטווח הקצר ולטווח הארוך שיש למילים אלימות בשירים, יש צורך במחקר נוסף, מודים החוקרים. על כל פנים, חשיפה חוזרת לשירים אלימים יכולה לתרום להתפתחות אישיות אלימה וליצור באופן עקיף סביבה חברתית עוינת יותר, למרות שהחוקרים אומרים, שייתכן שההשפעות והאפקט מהשירים נמשך לזמן קצר בלבד.

קישורים בנושא:

מוסיקת פופ והסיכון הטמון בה – מתוך אתר עלון למורי ביולוגיה

רעש – עבודת סיכום של עינת פילר – מאתר על”ה – תיכון למדעים בלוד

אתר איכות הסביבה – לינקים בנושא “רעש”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן