המישמש מצטיין בשיעור רב של קרוטין, שהופך בגוף לוויטמיןA, וכן הוא עשיר באשלגן. הפרי מתאים לא רק למאכל טרי, כי אם גם לייבוש – גם ביתי – להכנת ריבות ומרקחות מעולות, לאפייה ולהכנת משקאות שונים
חומרים:
12 מישמשים גדולים
1 ½ כוסות חלב
2 כפות אבקת פודינג
1 כף סוכר
1 כוסות שקדים חלוטים וקלופים
150 גרם קצפיות שקדים
40 גרם קליפות תפוזים מסוכרות קורטקינמון
6 כפות ריבת דומדמניות
4 כפות קירש (לא הכרחי)
4 כפות מים.
אופן ההכנה:
mishmish_100k-n_02.jpg
מחממים את התנור לחום של 200 מ”צ. רוחצים, מייבשים וחוציםאת המישמשים ומוציאים את הגלעינים.
מכינים את הפודינג בהתאם להוראות שעל האריזה. משתמשים בחלב,
באבקת הפודינג ובסוכר.
מצננים את הפודינג במהירות: מעמידים את הסיר בתוך מים קרים.
מערבבים לעיתים קרובות, כדי למנוע היווצרות קרום.
קוצצים דק את השקדים, את העוגיות ואת הקליפות המסוכרות. מערבבים לתוך הרפרפת ומוסיפים קינמון.
משמנים מגש אפייה או כלי רדוד חסין אש.
מסדרים עליו את חצאי המישמשים. ממלאים את חצאי המישמשים בתערובת הפודינג.
אופים במשך 30 דקות.
בינתיים, מערבבים יחד ריבה, קירש ומים בסיר קטן, מעל להבה נמוכה.
יוצקים מהתערובת על המישמשים ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות. מצננים ומגישים עם כדורי גלידה או חמים עם קצפת.
כתבה מיוחדת על הפרי המישמש – לחץ כאן.
המתכון מובא מתוך אתר מועצת הפירות