השף ליאון אלקלעי יילמד את צופי ערוץ 10, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות בין היתר איך להכין חביתיות גבינה. ויש להיזהר שהחביתיות לא תהיינה שחומות מדי.
לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה, שבלולי בורקס, סופלה פלפל קלוי אלה ועוד מתכונים שיוצגו ויילמד השף ליאון אלקלעי את צופי ערוץ 10, את כל הסודות להכנת מאפים ומאכלי גבינות, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות
החומרים:
8 ביצים
2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
3 כפות סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם דבש
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מכינים בלילה: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, המלח והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב וטורפים לנוזל אחיד.
מוסיפים את הנוזל לקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה שעוברת את מבחן המצקת. קוצצים גס את אגוזי המלך.
שמים את הגבינה בקערה, מוסיפים דבש לפי הטעם וטורפים לתערובת אחידה וחלקה.
מכינים פנקייק:
במחבת קטנה שמים מעט חמאה. כשהמחבת חמה אך לא לוהטת יוצקים את הבלילה בשכבה של כ-7 מ”מ.
מבשלים כדקה ואז הופכים לעוד דקה. יש להיזהר שהחביתיות לא תהיינה שחומות מדי.
מניחים בצד, חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת.
בצלחת מניחים פאנקייק ומעליו כף נדיבה של גבינה עם כפית אגוזים קצוצים.
מניחים מעל עוד פאנקייק ומעליו עוד גבינה. מפזרים אגוזי מלך ויוצקים עוד כף דבש.
מגישים.