
פרסום דו”ח משרד הבריאות על ’פערים במערכת הבריאות’ היא לצנינים בעיני יו”ר האגודה לזכויות החולה בישראל מר שמוליק בן יעקב הקורא לקראת הדיון שיתקיים ביום ראשון הקרוב בוועדת השרים על הצעת החוק שיזם חה”כ יעקב מרגי בשיתוף האגודה לזכויות החולה במטרה להציע תיקון שיאפשר ל’מבוטחי קופות חולים’ שאין ביישובם מרפאה של קופת החולים שאליה הם שייכים את קבלת כל השירותים הרפואיים הכלולים בסל שירותי הבריאות הניתנים בקופת החולים הקיימת.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
יו”ר האגודה לזכויות החולה בישראל, מציין, כי; “כפי שהדו”ח מראה, יש בישראל, בעיה חריפה של הבדלים בין המרכז לפריפריה בכל הקשור לתחום הבריאות. חשוב לזכור שהפערים הללו מתחילים בדברים הכי קטנים.
העובדה שב-יישובים מרוחקים, יש נגישות פחותה לשירותי קופות החולים עבור מבוטחים, מה שמחייב אנשים לנסוע רחוק עבור קבלת הטיפול לו הם נזקקים.
מר בן יעקב, מדגיש; “חשוב מאוד גם לציין את סוגיית מיטות האשפוז, כפי שמפורסם בדו”ח, בישראל ממוצע המיטות לאלף נפש הוא הנמוך מבין המדינות המערביות – ונמצא בירידה כבר 20 שנה. הבעיה החמורה היא שלא עושים מספיק על מנת לשפר את המצב.
בהצעת חוק התקציב לשנות הכספים 2017 ו– 2018 שהוגשה באוקטובר השנה (2016), דובר על תוספת של 200 מיטות כלליות בממוצע שנתי, מספר נמוך בהרבה ממה שנדרש אפילו בשביל לשמור על המצב הקיים עד שנת 2020 – לא כל שכן לשפר אותו”.
“ישראל היא מדינה עם רמת רפואה מצוינת, אך על משרד הבריאות לעשות את כל האפשרי על מנת לדאוג שמה שמקבלים החולים, יהיה מצוין גם הוא ואנו קוראים אל משרד הבריאות לוודא שהתוספת המיטות שאושרה תגיע לפריפריה”. אמר מר שמוליק בן יעקב יו”ר האגודה לזכויות החולה בישראל.
█ ועדה שתבחן את כל ההיבטים של המענה הרפואי הקיים כיום בצפון הארץ
כזכור משרד הבריאות, פרסם לאחרונה, כי הוא מייחס חשיבות רבה ב’מתן שירותי רפואה איכותית ושוויונית בכל חלקי הארץ’ ומוביל מדיניות של צמצום הפערים הקיימים בשירותי רפואה בכלל, ובפרט ב-פריפריה.
אי לכך ובהתאם, הוחלט על הקמת ועדה שתבחן את כל ההיבטים של המענה הרפואי הקיים כיום בצפון הארץ ותגיש את המלצותיה בנוגע לצורך בהרחבה או עדכון של כלל השירותים הרפואיים.
בהודעת משרד הבריאות, נמסר עוד, כי ’המלצות הוועדה לבחינת הרחבת שירותי הרפואה בצפון’ – דו”ח מסכם לשר הבריאות, ישמשו את מקבלי ההחלטות לקביעת תכנית לפיתוח ותכנון שירותי הבריאות בצפון, במטרה לספק שירותי רפואה איכותיים.
בראש הוועדה עמד פרופ’ איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד והיא כללה; נציגי ארגוני הבריאות, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה ונציגי ציבור.
Add Comment