השף חיים כהן, אירח בתוכניתו את השחקנית ענת וקסמן, לקראת שבועות והדגים בין היתר, גם כיצד להכין “עוגת” גבינת פטה.
430_id=2190_001.jpg
השף חיים כהן, מארח בתוכניתו את השחקנית ענת וקסמן, בצילום משמאל, לקראת שבועות ומדגים בין היתר, גם כיצד להכין “עוגת” גבינת פטה. אין ספק, כי תוכניתו של חיים כהן, “שום, פלפל ושמן זית” מייצגת את התרבות הישראלית במיטבה. אנחנו אוהבים אותו.
לתבנית קפיץ בקוטר כ-20 ס”מ
החומרים:
250 גרם גבינת פטה
50 גרם חמאה רכה,
כ-3 כפות שמנת מתוקה
אורגנו יבש
פלפל שחור
עלי מרווה
זעתר טרי
עלי טימין טרי
שמן זית
101X133_shum_id=2190_01.jpg
אופן ההכנה:
מעבדים את הגבינה והחמאה במעבד המזון ומוסיפים את השמנת תוך כדי פעולת המעבד.
מרפדים את תחתית התבנית בשכבה של תבלינים ועשבי תיבול.
מכניסים את הגבינה לתבנית, מהדקים ומיישרים את פני הגבינה.
מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות.
לפני ההגשה הופכים את העוגה על צלחת הגשה ויוצקים עליה שמן זית.
למעונינים גם לראות (בוידיאו) כיצד מכינים את המתכון הזה ואחרים טובים וערבים לחיך, לחצו כאן לאתר תוכנית הטלוויזיה “שום פלפל ושמן זית” בהגשת השף חיים כהן.
Add Comment