משרד הכלכלה והתעשייה, הודיע היום ראשון (ה’ חשון תשע”ז) כי סיים את הקצאת המכסות לייבוא גבינות קשות (“גבינה צהובה”) במכסות פטורות ממכס לשנת 2017. רשתות המזון; “אושר עד”, “רמי לוי”, “וויפוד”, “נטו”, “סיימן”, “שופרסל” ו”מוצרי תמיר, מחלבות” הם הזוכים בהליך התחרותי ליבוא גבינות קשות לשנת 2017. שר הכלכלה, כחלון, ציין, כי; המכסות שחולקו, בהיקף של כ-5,500 טון יעמיקו את המגמה של הגברת התחרות והפחתת המחירים לצרכן בגבינות קשות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“החידוש המשמעותי השנה” אמר שר האוצר והכלכלה, כחלון; “פתחנו במקביל שני מסלולי תחרות ליבוא גבינות קשות במסגרת המכסות הפטורות ממכס; מסלול לגבינות במעדנייה ומסלול חדש לגבינות באריזה קמעונאית, הנמכרות על המדפים.
“אנו מצפים שהישגים אליהם הגענו בשנה האחרונה בהגברת התחרות ובהפחתת מחירים בגבינה צהובה הנמכרת במעדניות, ישוכפלו גם לתחרות והפחתת מחירים של גבינות צהובות הנמכרות באריזות על המדפים”.
“מדובר במהלך נוסף במסגרת המדיניות שאנו מובילים לפתיחת השוק לתחרות והפחתת יוקר המחייה בישראל. המדיניות הזאת התבררה כאפקטיבית בכל התחומים בהם פתחנו את השוק לתחרות: בבשר, בדגים, בירקות, שמן זית וכעת גם בגבינות. על פי נתוני הלמ”ס בשנה האחרונה, מחירי הירקות והפירות, ירדו ב-3.6%, מחירי המזון, ירדו ב-1.6%.
בנוסף, דו”ח ’קרן המטבע העולמית’ האחרון, מציין את המדיניות אותה אנו מובילים כגורם להפחתת מחירי המזון והורדת יוקר המחייה. נמשיך במדיניות הזאת בנחישות תוך כדי שמירה על התעשייה הישראלית, החקלאות והחקלאים”. הוסיף והבהיר, שר האוצר והכלכלה מר כחלון.
█ מנכ”ל משרד הכלכלה והתעשייה, לנג; לשוק הגבינות הצהובות נכנסו מספר מותגים חדשים ברשתות ובחנויות
מנכ”ל משרד הכלכלה והתעשייה, מר עמית לנג, ציין, כי ההליך התחרותי ליבוא גבינות קשות שמשרד הכלכלה מפעיל בשנה וחצי האחרונה וכן מכסות הבשר המצונן’ שחולקו בשנה האחרונה, כבר הביאו להגברת התחרות והפחתת המחירים לצרכן.
כך, לשוק הגבינות הצהובות, נכנסו מספר מותגים חדשים ברשתות ובחנויות, שמקורם בגבינה מיובאת.
נתח השוק של המותג הדומיננטי במעדנייה, ירד מ-65% לסביבות 50%, ולציבור הצרכנים מתאפשר כיום לצרוך גבינה צהובה מיובאת במחירים הנמוכים עד כדי 40% מהמחיר המפוקח.
במקביל לכך, מוסיף עמית לנג, גם מחירי הבשר המצונן המיובא זולים בממוצע בכדי כמעט 25% ממחירי הבשר משחיטה מקומית, דבר שאפשר למשפחות רבות בישראל שנהגו לצרוך יותר ’בשר קפוא’ לעבור לצריכת ’בשר טרי’ שהפך זמין וזול יותר מבעבר.
█ יו”ר ועדת מכסות במשרד הכלכלה, משירן; נגביר התחרות ולהעמיק הפחתות המחירים לצרכן במוצרי הבשר הטרי לסוגיו
יאיר שירן, יו”ר ’ועדת מכסות במשרד הכלכלה’, ציין, כי טווח המחירים לצרכן, אשר לו התחייבו הזוכים ב-מכסות הגבינות הצהובות הארוזות (המיועדות למדפים), לשנת 2017 נמוך בכדי 30%-40% (!) מהמחיר הממוצע של גבינה צהובה באריזה כיום.
במקביל לכך, טווח המחירים של הזוכים בגבינות למעדנייה, זול בכ-20% מהמחיר הממוצע של גבינה צהובה במעדנייה כיום.
בתוך כך, פרסם משרד הכלכלה את ההליך התחרותי ליבוא בשר מצונן בפטור ממכס לשנת 2017. ממנו עולה, כי לקראת השנה הבאה, הוכפלה המכסה הוולונטרית ל-יבוא בשר מצונן מ-5,000 טון לכדי 10,000 טון, במטרה להגביר את התחרות ולהעמיק את הפחתות המחירים לצרכן במוצרי הבשר הטרי לסוגיו.
שירן, מוסיף, כי לנוכח הצלחת ההליך התחרותי בהגברת התחרות והפחתת מחירים בשוק הגבינות הקשות, הוחלט השנה להחילו, בוורסיה מעט שונה, גם על תהליך חלוקת מכסות היבוא של בשר טרי.
נוכח העניין הרב בקבלת הקצאות יבוא בשר טרי בפטור ממכס, מצד מספר לא קטן של גורמים בשוק, אנו מאמינים שהגענו לשלב שבו אנו יכולים להעמיד את המכסות הללו לחלוקה בהליך תחרותי, מהלך שצפוי להעמיק הפחתת מחירים לצרכן.
ועדת מכסות, תקיים כנס מציעים לגורמים המתעניינים ב-יבוא מכסות הבשר בפטור ממכס ביום רביעי, 16 בנובמבר בבוקר במשרד הכלכלה בירושלים.
מצורפת גם רשימת הזוכים במכסות הגבינה הצהובה ומחירי המקסימום לצרכן עליהם התחייבו.