חג שבועות

קעריות גבינה במלית ירקות

0
0

זה רעיון: “קעריות” גבינה במלית ירקות, מכינים “חביתיות” מגבינה בלבד ומעגלים לקעריות בתוך קערית. המלית נתונה לגיוונים והמצאות
קעריות גבינה במלית ירקות
430_id=2186_001.jpg

מוצרים:

200 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת

למלית:

כ-16 קלחי אספרגוס
2 ביצים קשות
חמאה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת טפלון קטנה. בוזקים עליה רבע מכמות הגבינה , בשכבה אחידה. כשהגבינה מתרככת ומבעבעת הופכים בזהירות במרית, ומבשלים גם את הצד השני.

2. בעודה חמה, דוחפים את ה”חביתית” שנוצרה לתוך קערית קטנה, עד שתלבש את צורת הקערית ומניחים לה להתקשות. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הגבינה. 50 גרם בכל פעם.

3. חותכים את קלחי האספרגוס לפיסות קטנות (זורקים את החלק התחתון), חולטים במים רותחים ומבשלים 10 דקות. מוציאים מהמים ומסננים.

4. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים בה את פיסות האספרגוס עם מלח ופלפל.

5. ממלאים את “קעריות” הגבינה בפיסות האספרגוס.

6. מפרידים ביצים לחלמונים ולחלבונים, קוצצים בנפרד ומעטרים את האספרגוס שבתוך קעריות הגבינה.

מתוך “משפחה, חברים ואוכל טוב” של נירה רוסו/ בהוצאת מועצת החלב צילומים: גבי סמלסון ויוסי סליס. מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il.

למאגר המתכונים של כאן נעים – לחצו כאן

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן