זה רעיון: “קעריות” גבינה במלית ירקות, מכינים “חביתיות” מגבינה בלבד ומעגלים לקעריות בתוך קערית. המלית נתונה לגיוונים והמצאות
430_id=2186_001.jpg
מוצרים:
200 גרם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
למלית:
כ-16 קלחי אספרגוס
2 ביצים קשות
חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון קטנה. בוזקים עליה רבע מכמות הגבינה , בשכבה אחידה. כשהגבינה מתרככת ומבעבעת הופכים בזהירות במרית, ומבשלים גם את הצד השני.
2. בעודה חמה, דוחפים את ה”חביתית” שנוצרה לתוך קערית קטנה, עד שתלבש את צורת הקערית ומניחים לה להתקשות. חוזרים על הפעולה עם כל כמות הגבינה. 50 גרם בכל פעם.
3. חותכים את קלחי האספרגוס לפיסות קטנות (זורקים את החלק התחתון), חולטים במים רותחים ומבשלים 10 דקות. מוציאים מהמים ומסננים.
4. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים בה את פיסות האספרגוס עם מלח ופלפל.
5. ממלאים את “קעריות” הגבינה בפיסות האספרגוס.
6. מפרידים ביצים לחלמונים ולחלבונים, קוצצים בנפרד ומעטרים את האספרגוס שבתוך קעריות הגבינה.
מתוך “משפחה, חברים ואוכל טוב” של נירה רוסו/ בהוצאת מועצת החלב צילומים: גבי סמלסון ויוסי סליס. מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il.
למאגר המתכונים של כאן נעים – לחצו כאן
Add Comment