מועצת החלב:
גידול של 10% בצריכת מעדני חלב
מועצת החלב הוציאה את שנתון ענף החלב בישראל
גידול חד של 10% נרשם בצריכת מעדני חלב בשנה האחרונה, כך עולה משנתון ענף החלב שפרסמה מועצת החלב. על פי נתוני המועצה, צריכת מעדני החלב בשנת 2002 הסתכמה ב-66 מיליון ליטר, וזאת לעומת 60 מיליון ליטר בשנת 2001.
101X133_avshalom_dolev_002.jpg
מנכ”ל מועצת החלב, אבשלום דולב, אמר שהגידול בצריכת מעדני החלב נובע מכניסה של מותגים חדשים בתחום המעדנים ומהשקעה בשיווק ופרסום. לדבריו, הנתונים מוכיחים שהתחרות בענף החלב תורמת בסופו של דבר להגדלת נתח השוק הכולל.
בשנת 2002 המשיכה מגמת העליה בתכולת רכיבי החלב הגולמי המסופק מ-1,150 הרפתות בישראל. שיעור השומן הממוצע בחלב הגולמי עלה ל-3.52% ואילו שיעור החלבון הגיע ל-3.22%. לתכולת הרכיבים בחלב חשיבות עליונה ביעול תהליך יצור מוצרי החלב.
מנכ”ל מועצת החלב, דולב, בצילום משמאל למעלה, הוסיף, כי למרות הנתונים החיוביים מבחינת שיפור איכות החלב, השנה החולפת היתה קשה ביותר לרפתנים בשל השחיקה הדרמטית ברווחיות היצור ברפתות.
בשנת 2002 חלה הרעה של 5.5% בתנאי הסחר של יצור חלב ברפתות, כלומר הגידול בהוצאה היה גבוה מהגידול בהכנסה בשיעור זה.
זאת כתוצאה משילוב של מספר גורמים: ירידה בתמורה ליצרנים בשל הרפורמה בענף הרפת, הפסקת שיווק הפרות לרשות הפלשתינאית וירידה במחירי הבשר והפיחות המהיר שגרם להתיקרות מחירי המזון לפרות.
דולב, ציין עוד שבשנה החולפת ענף הצאן המשיך והגדיל את היקף היצור. ייצוא גבינת פטה כבשים התרחב מאוד ובשנת 2002 יוצאו לארצות הברית כ-300 טון גבינה. הביקוש המקומי לחלב עזים גדל מאוד והתפוקה בעדרים אינה משיגה את הביקוש בשוק.
שנתון ענף החלב יפורסם באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il
Add Comment