■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המוצרים אותם נדרש היצרן לאסוף הם; ’מזון נא לכלבים’, אשר יוצרו ביום 12/11/2015 מסוג; בקר וביום 19/11/2015 מסוג; עוף. המזהמים שנמצאו במזון לעיל הינם; סלמונלה ו’אנטרובקטריצה’, ברמות חריגות שעלולות להוות סיכון לבעלי חיים וכן, עלול להוות בעיה לבני המשפחה אשר עלולים להידבק מן הכלב המשפחתי.
הסיכון במזהמים בבעלי חיים בוגרים, הינו שלשולים הקאות והחמרת מצבים רפואיים כרוניים. בבעלי חיים צעירים או בעלי מערכת חיסונית חלשה, מעבר לשלשולים והקאות, אף להתייבשות ומוות. שני החיידקים עלולים להדביק גם בני אדם, ולגרום לאותם תסמינים כמו ב-כלבים.
עוזרת דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ יעל פרידנרייך, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; על פי חוק ייצור ויבוא של מזון לבעלי חיים לרבות ’מזון לחיות מחמד’ מחויב בקבלת היתר ממשרד החקלאות ופיתוח הכפר, לאחר בדיקה של אגף הפיקוח על מזון לבעלי חיים שבשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות.
תהליך הבדיקה כולל בין היתר; בדיקה שייצור המזון מתבצע בתנאי ייצור נאותים, בקרה על חומרי הגלם המשמשים להכנת המזון ובדיקת חומרי הגלם והמזון הסופי לנוכחות מזהמים כדוגמת; שאריות חומרי הדברה, רעלנים ומזהמים מיקרוביולוגים.
האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים, של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מרענן את ההנחיות ומזכיר, כי; יצרן שמילא את דרישות החוק מקבל היתר לייצור ושיווק מזון לבעלי חיים ומחויב לסמן את תוצרתו בתווית סימון ב-עברית שכוללת את שם היצרן/יבואן; רכיבי המוצר; סוג בעלי החיים שאליו מיועד המזון; האם מדובר במזון מלא / משלים / חטיף; תאריך תפוגה של המזון ומספר היתר מטעם האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים במשרד החקלאות.