פורטל נכי צה”ל החוגג שנה לעלייתו לרשת בימים אלה, מביא מבחר של מתכונים לחג השבועות: עוגת גבינה של סבתא, בלינצ’ס ופשטידת גבינה
מתכונים של סבתא לחג שבועות
עוגת גבינה של סבתא
750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9%
גביע שמנת חמוצה או שלי
5 ביצים מס’ 1
כוס קטנה סוכר
3 כפות קורנפלור גדושות
חבילת אינסטנד פודינג וניל
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים.
מקציפים את הלבנים עם הסוכר.
בכלי אחר מערבבים את יתר המצרכים כולל הצהובים רצוי להקציף
מקפלים את התערובת עם הקצף.
מחממים תנור ל-300 מעלות ושמים בתחתית תבנית מלאה מים.
אופים את העוגה 10 דקות מוציאים החוצה ומפרידים את הדפנות עם סכין.
מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים כשעה וחצי עד שעתיים.
ניתן לצפות בשמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנד פודינג וניל וכוס חלב.
בלינצ’ס:
רכיבים:
4 ביצים
כוס חלב
כוס מים
כוס קמח
כפית מלח
2 כפות גדושות חמאה רכה.
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר לקבלת בלילה אחידה. במידה והבלינצ’סים לא יוצאים טוב יש להוסיף חמאה.
מילוי:
7 מדליוני תרד (רצוי של סנפרוסט)
300 גרם גבינה בולגרית 5% (רצוי של פנחס)
2 ביצים
ממלאים את הבלינצ’סים המוכנים בתערובת, מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ואופים בחום בינוני עד שהגבינה למעלה מקבלת גוון חום.
פשטידת גבינה
רכיבים:
250 גרם גבינה צהובה
1 גבינת פיראוס חמד
2 גביעי קוטג’.
(1/2% לשומרים על המשקל, 9% לשומרים על הטעם…)
1 גבינה לבנה (גבינת 5% יכולה להתאים לכולם)
2 כפות אבקת מרק בטעם בצל.
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף.
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
שמן לטיגון.
בצק עלים.
2 כפות אורגנו.
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה, בקערה עמוקה מגרדים את הגבינה הצהובה.
מפוררים את גבינת הפיראוס ומוסיפים לקערה.
יוצקים לקערה את כל הגבינות הרכות ומערבבים היטב.
לוקחים את אבקת המרק בטעם בצל ומוסיפים לתערובת הגבינות.
מוסיפים כפית אבקת מרק בטעם עוף ומערבבים היטב.
מטגנים את פרוסות הבצל במעט שמן.
מרדדים את בצק העלים ומניחים שכבה אחת של בצק על גבי תבנית (על כולה להיות מכוסה. עובי השיכבה – לפי העדפה אישית).
על הבצק יוצקים את תערובת הגבינות.
על הגבינות מפזרים את הבצל המטוגן ולבסוף מפזרים מעט אורגנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-40 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע זהוב.
בתיאבון!!!
המתכונים הובאו מתוך פורטל נכי צה”ל החוגג שנה (מאי 2003) לעלייתו לרשת בימים אלה. בהצלחה.