חג שבועות

אודטה – מתכונים עשר לרגל החג – מתוך תוכנית הטלוויזיה של האחת והיחידה

0
0

לרגל חג השבועות; מתכון מנצח של קנור – עוגת גבינה, סופלה גבינה ופטוצ’יני שמנת פטריות
אודטה - מתכונים עשר לרגל החג - מתוך תוכנית הטלוויזיה של האחת והיחידה
אודטה. הגדולה מכולן. צילום; שוש מימון

לשבועות: מתכון מנצח של קנור – עוגת גבינה, סופלה גבינה, פטוצ’יני שמנת פטריות – של השפים: סנדרה לנשנו ועפר אילני, מתוכנית הטלוויזיה “הבוקר של אודטה” מערוץ 10

מתכון מנצח של קנור – עוגת גבינה

שם השף: סנדרה לנשנו

החומרים:

3 גביעי גבינה לבנה 5%
4 כפות עמילן
1 שמנת חמוצה
1 פודינג וניל
5 ביצים
¾ כוס סוכר
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ביחד, פרט לחלבונים, שאותם מקציפים עם ¾ כוס הסוכר לקצף יציב. לקצף מוסיפים את כל התערובת שהכנו מקודם, ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 30 דקות. מכינים קצפת עם 3 כפות סוכר, ומצפים את העוגה, לאחר שהתקררה.

סופלה גבינה

שם השף: עפר אילני

60 גר’ חמאה
60 גר’ קמח
1.5 ליטר חלב
15 חלמונים
85 גר’ פרמזן מגורדת
85 גר’ אמנטל מגורדת
½ כפית מלח
10 חלבונים
פלפל שחור
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מעל אש קטנה ממיסים את החמאה, וטורפים פנימה את הקמח. מערבבים עד קבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את החלב ומניחים להתקרר. מערבבים את החלמונים ומשווים טמפ’ בין העיסה לחלמונים ע”י ערבוב מועט של העיסה, לתוך החלמון. משמנים תבנית סופלה בחמאה ומפזרים מעט פרמזן בתבנית. מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט ומעט גבינת אמנטל לתוך המסה של הסופלה.

מקציפים קלות את החלבונים, ומקפלים בעדינות לתוך בסיס הסופלה. מכניסים את המסה לתוך תבנית הסופלה או תבניות אישיות. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-15 דקותבתבניות אישיות או 35 דקות בתבנית גדולה, עד שהמסה תופחת ומזהיבה.

פטוצ’יני שמנת פטריות

החומרים:

חבילת פטוצ’יני
2 סלסלות פיטריות שמפיניון
2 בצלים בינוניים
5 בצלים ירוקים דקים
כף שום כתוש
100 גרם חמאה
2 שמנת מתוקה עמידה
3 כפות קמח לבן
כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
מעט שמן

אופן ההכנה:

שוטפים את הפטריות וחותכים לרבעים. קוצצים בצל ובצל ירוק.
מאדים את הפטריות בסיר עם החמאה ומלח ומכסים על אש קטנה 10 דקות.

שופכים את הפטריות עם הנוזלים לקערה.

באותו סיר – מוסיפים שמן ומאדים בצל + בצל ירוק + שום כתוש. מוסיפים 3 כפות קמח ויוצרים רביכה, פותחים את הרביכה בעזרת השמנת – מערבבים.

מוסיפים את הפטריות והנוזלים ומערבבים, מוסיפים את המלח והפלפל, מבשלים על אש קטנה. במידה והרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף חלב.

במקביל מרתיחים מים בסיר + מלח + מעט שמן, כשהמים הגיעו לרתיחה מוסיפים את הפטוצ’יני ומבשלים לדרגת “אל דנטה”.

מוזגים את הרוטב ומגישים.

המתכונים הובאו מתוך תוכנית הטלוויזיה “הבוקר של אודטה” ערוץ 10

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן