
מועצת המובילים והמסיעים בישראל, פנתה אתמול (שלישי, י״ז בֶּאֱלוּל, תשע״ה), אל ’משרד התחבורה’, והודיעה, כי היא מתנגדת להגבלת תנועת משאיות בעיר תל אביב לאור תחילת העבודות על הרכבת הקלה באזור גוש דן, זאת בשל העובדה שמערך העבודה ב’ענף הבנייה’ המאופיין בעמידה בזמנים, הן מבחינת התייצבות העובדים והן מבחינת אספקת החומרים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מועצת המובילים, שפנתה אל מנכ”ל משרד התחבורה, מר עוזי יצחקי, מתריעה, כי כל עיכוב של תנועת משאיות יביא לידי תביעות ביטוח בגין נזק של מאות מיליוני ₪.
עוד נאמר בפנייה בכתב שכל תנועת המשאיות הינה מקצועית ותכליתה היא לספק מענה לצרכים עסקיים בתחום המסחר והתעשייה ולתנופת הבנייה באזורים שונים בעיר.
לטענת מועצת המובילים, עם תחילת העבודות על ’הרכבת הקלה’ באזור גוש דן, הנחה שר התחבורה, מר ישראל כ”ץ, את עובדי משרדו להקים צוות מקצועי שיכלול את משרד התחבורה, עיריית ת”א ומשטרת ישראל, על מנת לבחון את ההמלצה להגביל משמעותית את כניסת המשאיות לאזורים בהם מתבצעות העבודות ולאזורים הסמוכים להם המושפעים מכך.
עוד מוסיפה מועצת המובילים בפנייתה, כי חוסר באספקת חומרי גלם, ייצור תגובת שרשרת של השבתת כל הפעילויות קשורות וכתוצאה מכך, גם על כל הפעילויות העסקיות באזור.
ב’מועצת המובילים’ מתרעמים על כך, כי העבודות צפויות להימשך 6 עד 8 שנים, ולא ייתכן שבמשך כל התקופה הזו, אי אספקה של טובין לאזורי העבודות, תהיה מכת מוות לתל אביב בפרט ואזור גוש דן בכלל. הרעיון להגביל תנועת משאיות פועל בכיוון ההפוך לצורך המיידי להמשיך את הפעילות הכלכלית של העיר באופן שגרתי ככל שניתן.
בין השאר, מבקשים במועצת המובילים, להתיר תנועת משאיות ב’כביש 20’ בכדי לפתוח צירים עמוסים ולנווט את המשאיות לנתיבים המרוחקים ממוקדי העבודה ובכך לסייע לשחרר ’לחצי תנועה’.
במועצת המובילים, מדגישים, כי גם לשכות המסחר, התאחדות התעשיינים, הקבלנים המלונות ועוד שותפים לעמדה זאת.
לדברי מר גבי בן-הרוש, יו”ר מועצת המובילים; “המשאיות משרתות את בתי החולים בת”א, מובילות מזון וחומרי בניין. פגיעה בהתנהלותן השגרתית, עלולה לפגוע בשירותים הניתנים לתושבים ואף לעצור את תנופת הבנייה בעיר”.
▼ מועצת המובילים והמסיעים
התאחדות בעלי מפעלי הובלה, פועלת לצד מועצת המובילים והמסיעים בישראל ומוכרת ע”י המדינה כארגון יציג שפועל בתוקף חוק הסכמים קיבוציים צווי הרחבה התשל”ז. הארגון’ מייצג אלפי חברות הובלה והיסעים ברחבי הארץ.
לוגו, מועצת המובילים והמסיעים בישראל
מועצת המובילים והמסיעים שמה לה למטרה להנהיג מלחמת חורמה כנגד מפרי החוק – אכיפה, פקוח ובקרה במכלול נושאים.
בנוסף, המועצה פועלת לייצור שינוי מהותי במעמד המובילים והמסיעים, באופן ההעסקה ובפקוח על קציני הבטיחות, ליישם תכנית חדשה להכשרת הנהג, להביא את המדינה לאמץ תקינה אירופאית במכלול התחומים; רכב, נהג, תשתית, להביא להגדלת השקעות בתשתיות דרכים – מפרצי חנייה וחניונים, לשמור על המשך תחרות חופשית לצד שמירה על הבטיחות, לקבוע תשתית ארגונית לתאום השרשרת הלוגיסטית בנמלים, לחזק את המלצות צוות ההיגוי ברשותו של מנכ”ל מת”ח, לשמור על תנאי העסקת נהגים וליישם את המלצות וועדת סגיס.
■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.
Add Comment