1000 רפתנים לא יכבו אותי
התאחדות מגדלי הבקר ושה”מ תומכים בקורס חדש לניהול טכנולוגי מתקדם של רפתות במדרשת רופין
רמת המחקר הישראלי בענף הבקר, נחשבת לאחת מהמובילות בעולם
התאחדות מגדלי הבקר בישראל ושה”מ (המחלקה לשירות והדרכה במשרד החקלאות) יתמכו בקורס חדשני לניהול רפתות שיתקיים החל משנת הלימודים הבאה, במגמה חדשה שתפתח במדרשת רופין.
101X133_malol_002.jpg
יוסי מלול, מזכיר התאחדות מגדלי הבקר בישראל, אומר, כי לפני חמש שנים, התקיים קורס בנושא רפתות במדרשת רופין, בעמק חפר, שנסגר וכי הוא שמח שישנה התעניינות כה גדולה בנושא הבקר וניהול רפתות.
מלול, ציין, כי כיום מנוהלות הרפתות בשיטות טכנולוגיות מתקדמות על ידי תכנת מחשב המיועדות לניהול רפתות ומשתכללות כל העת. בנוסף ישנה דרך התקשרות, ליווי ולימוד גם דרך האינטרנט.
מלול, בצילום משמאל, מציין, כי את התרומה העיקרית לקורס נתן ישראל פלמנבאום, מנהל מחלקת הבקר בשה”מ.
המסלול החדש במכללת מדרשת רופין, שבעמק חפר, כולל שתי שנות לימוד אקדמאיות (או שלוש שנים במסלול משולב של לימודי ערב) כאשר בסופו מוענק לסטודנט תואר הנדסאי חקלאות.
בין המקצועות שילמדו: אנטומיה של בעלי חיים, מבנה ענף הרפת בישראל, מכון חליבה ואחזקתו, מערכות ממוחשבות לרפת, הזנת פרות, רפואת העדר ועוד.
עוד מוסיף, מלול, כי פרת החלב הישראלית מייצרת כיום את הכמות השנתית הגבוהה ביותר בעולם של שומן וחלבון חלב. העלייה החדה באיכות החלב הישראלי, נובעת ממאמץ של מחקר ופיתוח חומר גנטי ומאמץ בשיפור הזנת הפרות והדרכת הרפתנים.
המימצאים הוצגו בכנס ה-15 למדעי הבקר, שהתקיים בשבוע שעבר, בו השתתפו מעל אלף רפתנים ואנשי מחקר ומדענים. b]מלול אומר, כי תכולת החלבון והשומן בחלב מהווה את אחד המדדים המשפיעים על איכות החלב וטעמו.
“כיום מייצרת פרת החלב הישראלית את הכמות השנתית הגבוהה ביותר בעולם של שומן וחלבון חלב. פרת החלב ההולנדית המפורסמת בכל העולם מייצרת רק 90% ואף פחות, מרכיבי חלב אלה בתנובתה השנתית בהשוואה לפרה הישראלית, זאת למרות העובדה שהיא מניבה בתנאי אקלים וסביבה נוחים יותר.
בהשוואה לתכולת החלב בתחילת שנות ה-90, מכיל כל ליטר חלב המיוצר כיום כ-10% יותר חלבון וכ-20% – יותר שומן חלב – הישג בקנה מידה בינ”ל, זאת תוך המשך עלייה מתמדת בתנובה השנתית של הפרה הישראלית המניבה כיום מעל ל-10 טון חלב בשנה”, אומר מלול.
Add Comment