הביס והכיס

50 פרי הרבעה מגזעי לימוזין ושרולה ימכרו במכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה

0
0

50 פרי הרבעה מגזעי לימוזין ושרולה ימכרו במכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה
50 פרי הרבעה מגזעי לימוזין ושרולה ימכרו במכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה
50 פרי הרבעה מגזעי לימוזין ושרולה ימכרו במכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה בהשתתפות שר חקלאות מר ישראל כץ, בחוות נוה יער ביום ג’ ה-27 במאי

38 פרי הרבעה מגזע שרולה ו-12 פרי הרבעה מגזע לימוזין, אשר טופחו לדרישות הצרכן הישראלי ימכרו במכירה הפומבית השנתית על ידי ארגון מגדלי הבקר לבשר, שה”מ (שירות הדרכה של משרד החקלאות), מועצת הבשר ומועדון טיפוח בעלי עדרי שרולה (קיבוץ חמדיה רמת מגשימים קיבוץ לביא וחוות הבקר של משפחות רוזנברג והופמן) ועדר לימוזין (קיבוץ לביא).
101X133_dayan_001.jpg

חיים דיין, מנכ”ל ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה, מוסר כי פרי ההרבעה, שימכרו במכירה הפומבית הינם בני 20-14 חודשים ומשקלם בין 700-550 ק”ג (כאשר פר בוגר מגיע למשקל של 1 טון) דיין, אומר, כי מחיר פרי ההרבעה צפוי להגיע השנה לכ-15,000 ₪ לפר.

משרד החקלאות, שהכיר בחשיבות ענף הבקר כשומר שטחים פתוחים, מעניק תקציב למענקי רכישת פרי הרבעה לבוקרים כחלק ממודל התמיכה לעדרי הבקר לבשר שהוגש למשרד האוצר, אך עדיין לא אושר. מגדלים, אשר ירכשו פר במכירה, יהיו זכאים למענק של עד 25% משווי הפר (עד 2,000 ₪).

מועדון המגדלים הישראלי מטפח גזעי בקר שרולה ולימוזין, ומספק לעדרים המסחריים בישראל פרים טהורים ברמת ייצור גבוהה, העמידים יותר לתנאים ומחלות באזור המזרח התיכון, בהשוואה לפרים המיובאים מחו”ל.

בבחינת וייצור הפרים בישראל ישנו דגש על תכונות מסויימות כמו – חוזק רגליים, מבנה, צורת הליכה, עלית משקל יומית מינימאלית של 1.4 ק”ג וכד’ – תכונות מכריעות ביכולתו של הפר להתקיים בתנאי המרעה בארץ .

המכירה הפומבית מתקיימת בסוף חודש מאי, בו הסתיימה תקופת המבחן של פרי הרבעה והותאמה לשימוש העיקרי שמיועד בד”כ לפרים מגזעים אלו- הרבעת הפרות בעדרים וייצור דור צאצאים בריא בעל איכויות גבוהות יותר לעדר הבקר המסחרי.

הבוקרים המשתתפים במכירה הפומבית יקבלו קטלוג של ריכוז נתונים לגבי כל פר הרבעה, הכוללים- משק מוצא, נתוני ביצועים אישיים שלהם, ביצועים של אביהם, ציון אירופאי של הוריהם, מעקב ייצור של אימהותיהם, היקפי אשכים, איכות זירמה ועוד. כל העגלים עברו פרוטוקול בדיקות וחיסונים וטרינריים.

חיים דיין, בצילום משמאל למעלה, מדגיש, כי צריכת הבשר הטרי רשמה בחמש השנים האחרונות גידול חד – בשנת 1998 עמדה צריכת הבשר הטרי בישראל על 40 אלף טון והגיעה בשנת 2002 ל-54 אלף טון וכי טיפוח פרי הרבעה, מגזעים מובחרים והעברתן לצורך הרבעת פרות האם בעדרים, משפר את איכות הבשר הישראלי.

ועוד מוסיף דיין, עדרי הבקר לבשר במרעה מייצרים בשר טבעי איכותי עם מרקם וטעימות המתאימים לצרכן הישראלי.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן